Pizza si Paste

Tarta deliciosa cu legume si mozzarella

 

 

Ingrediente:

aluat

300 gr faina
3 linguri fulgi de ovaz
1 lingurinta seminte de in
5 linguri ulei de masline
1 galbenus ou
1/2 pliculet drojdie
100 ml apa calda
1 varf de sare
1 lingurita zahar

 umplutura

20 ciuperci proaspete
1 legatura(50 gr) leurda
6 ardei rosii copti
1 legatura ceapa verde
1 rosie
un praf de nucsoara
3 oua
200 gr mozzarella
1/2 legatura patrunjel

 

Mod de preparare:

Amestecam faina cu ovazul si semintele de in, iar in mijloc punem maiua facuta din drojdie, zahar,faina si 2 linguri de apa calduta. Lasam la crescut 10 minute. Dupa ce a crescut adaugam uleiul,galbenusul si apa calduta. Framantam putin pana obtinem un aluat elastic si nelipicios. Lasam la crescut timp de 20 minute. Intre timp preparam umplutura.

umplutura

In tigaia , in uleiul incins bine, la foc potrivit calim ceapa taiata rondele, ciupercile taiate in doua, ardeiul copt si leurda timp de 5 minute. Daca legumele lasa zeama multa, le punem in strecuratoare. Separat batem ouale, adaugam mozzarella rasa, un praf de nucsoara si patrunjeltocat. Punem aceasta compozitie peste legume, amestecam usor, condimentam cu sare si piper dupa gust.

In tava unsa cu ulei(preferabil cu peretii detasabili) punem aluatul, cat sa acoperim si peretii tavii. Asezam compozitia si inchidem deasupra cu aluat.
Decoram cu rosii taiate, ungem cu un ou batut si presaram patrunjel, seminte de in si susan.
Dam la cuptorul preincalzit, la foc potrivit pana se rumeneste si devine aurie.
Se poate servi calda sau rece cu un sos de smantana.

 

Pofta buna!

 

Sursa :  In bucataria Cameliei