Tarta italiana cu aromă răcoritoare de citrice, din aluat cu unt, crema de lamaie si care vă va aminti imediat de coasta însorită a Italiei
Ingrediente :
Aluat:
120 g unt moale
un praf de sare
80 g zahăr
coaja rasa de lamaie de la 1 lamaie sau dupa gust
2 ouă
380 g făină universală
10 g praf de copt
Crema:
500 ml lapte
80 g zahăr
2 galbenusuri de ou
2 linguri amidon de porumb
1 lingură făină universală
20 g unt moale
suc de lamaie de la 1 lamaie
Decor :
zahăr pudră
felii de lamaie + frunze de menta
Mod de preparare:
1. Aluat: Intr-un bol se pune untul inmuiat, se adauga un praf de sare, se presara zahar si se asezoneaza cu coaja rasa de lamaie – se amesteca cu o spatula.
Apoi spargeți oul într-un castron și adăugați făina universală cernută, apoi adauga si cu praf de copt – amestecați bine și frământați aluatul cu mâna.
Apoi puneți mai puțin de 1/2 din aluatul rezultat la frigider.
2. Pregătiți o tavă de copt cu diametrul de 28 cm tapetată cu folie de prăjitură și întindeți cu mâna cea mai mare parte din aluat. Apoi se înțeapă aluatul cu o furculiță și se păstrează la frigider.3. Cremaă: Se toarnă laptele într-o cratiță care se pune pe aragaz, se adaugă zahăr, gălbenușurile de ou, se presară amidon de porumb și făină universală – se amestecă bine și se fierbe la foc mic, amestecând continuu până se îngroașă.Apoi adăugați untul înmuiat în amestecul de smântână și adăugați sucul proaspăt de lămâie – amestecați bine și crema este gata!4. Se toarnă crema rezultată pe aluatul scos din frigider, se întinde bine și se netezește.Apoi, din cealalta, mai mica 1/2 din aluat, scos tot din frigider, treptat modelati rulouri, din care faceti grile.5. Coaceți în cuptorul preîncălzit timp de 40 de minute la 180°C până se rumenesc.
6. După ce s-a copt, stropiți prăjitura italiană cu lămâie cu zahăr pudră cernută și garnisită cu felii de lămâie și frunze de mentă proaspătă.