Placinte si Rulade

Tarta italiana cu aromă răcoritoare de citrice, din aluat cu unt, crema de lamaie si care vă va aminti imediat de coasta însorită a Italiei

 

 

Tarta italiana cu aromă răcoritoare de citrice, din aluat cu unt, crema de lamaie si care vă va aminti imediat de coasta însorită a Italiei

 

Ingrediente : 

Aluat:

  • 120 g unt moale
  • un praf de sare
  • 80 g zahăr
  • coaja rasa de lamaie de la 1 lamaie sau dupa gust
  • 2 ouă
  • 380 g făină universală
  • 10 g praf de copt

Crema:

  • 500 ml lapte
  • 80 g zahăr
  • 2 galbenusuri de ou
  • 2 linguri amidon de porumb
  • 1 lingură făină universală
  • 20 g unt moale
  • suc de lamaie de la 1 lamaie

 Decor :

  • zahăr pudră
  • felii de lamaie + frunze de menta

Mod de preparare: 

1. Aluat: Intr-un bol se pune untul inmuiat, se adauga un praf de sare, se presara zahar si se asezoneaza cu coaja rasa de lamaie – se amesteca cu o spatula.

Apoi spargeți oul într-un castron și adăugați făina universală cernută, apoi adauga si cu praf de copt – amestecați bine și frământați aluatul cu mâna.

Apoi puneți mai puțin de 1/2 din aluatul rezultat la frigider.

Tort italian cu lamaie din aluat moale - ideal cu ceai fierbinte!
Tort italian cu lamaie din aluat moale - ideal cu ceai fierbinte!
Tort italian cu lamaie din aluat moale - ideal cu ceai fierbinte!
Tort italian cu lamaie din aluat moale - ideal cu ceai fierbinte!
Tort italian cu lamaie din aluat moale - ideal cu ceai fierbinte!
2. Pregătiți o tavă de copt cu diametrul de 28 cm tapetată cu folie de prăjitură și întindeți cu mâna cea mai mare parte din aluat. Apoi se înțeapă aluatul cu o furculiță și se păstrează la frigider.
Tort italian cu lamaie din aluat moale - ideal cu ceai fierbinte!
3. Cremaă: Se toarnă laptele într-o cratiță care se pune pe aragaz, se adaugă zahăr, gălbenușurile de ou, se presară amidon de porumb și făină universală – se amestecă bine și se fierbe la foc mic, amestecând continuu până se îngroașă.
Apoi adăugați untul înmuiat în amestecul de smântână și adăugați sucul proaspăt de lămâie – amestecați bine și crema este gata!
Tort italian cu lamaie din aluat moale - ideal cu ceai fierbinte!
Tort italian cu lamaie din aluat moale - ideal cu ceai fierbinte!
Tort italian cu lamaie din aluat moale - ideal cu ceai fierbinte!
Tort italian cu lamaie din aluat moale - ideal cu ceai fierbinte!
4. Se toarnă crema rezultată pe aluatul scos din frigider, se întinde bine și se netezește.
Apoi, din cealalta, mai mica 1/2 din aluat, scos tot din frigider, treptat modelati rulouri, din care faceti grile.
Tort italian cu lamaie din aluat moale - ideal cu ceai fierbinte!
Tort italian cu lamaie din aluat moale - ideal cu ceai fierbinte!
5. Coaceți în cuptorul preîncălzit timp de 40 de minute la 180°C până se rumenesc.

6. După ce s-a copt, stropiți prăjitura italiană cu lămâie cu zahăr pudră cernută și garnisită cu felii de lămâie și frunze de mentă proaspătă.

Tort italian cu lamaie din aluat moale - ideal cu ceai fierbinte!

 

Pofta buna!

 

Sursa