Ingrediente:
3 ouă
150 g zahăr granulat
120 g ulei
200 g smantana
260 g făină semi-grunjoasă
1 pachet praf de copt
1 praf sare
3 bucăți de piersici mai tari
100 g mure
putin zahar pudra
Mod de preprare:
1. Într-un castron, bateți ouăle întregi cu zahărul până când zahărul se dizolvă într-o spumă ușoară.
2. Se adauga uleiul, smantana si laptele si se bate pana se omogenizeaza.
3. Cerneți făina, praful de copt și un praf de sare în amestecul lichid și bateți până se omogenizează.
4. Tapetați o tavă mică adâncă (35×25 cm) sau o tavă de copt cu hârtie de copt și turnați aluatul în ea.
5. Adăugați gălbenelele de piersici și murele pe care le-ați uns cu zahăr pudră (ca să nu se scufunde pe fund) și puneți prăjitura la cuptorul preîncălzit la 170°C pentru 35 până la 40 de minute.
6. Lăsați tarta să se răcească puțin, stropiți-o cu zahăr pudră și serviți.
Pofta buna!