Te-ai plictisit de pandișpan? Faceți croissante cu mere, care sunt foarte gustoase, moi și pufoase
Croasanele cu mere sunt foarte gustoase, moi și pufoase. Rețeta lor este simplă și ingredientele necesare sunt ușor disponibile. Chiar și bucătarii începători pot pregăti aceste delicatese. Vă recomandăm să le încercați!
Croasante cu mere
Ingrediente:
Pentru aluat:
300 ml lapte
2 linguri de zahar
1,5 lingurițe de drojdie uscată
1 lingurita de sare
1 ou
120 ml ulei rafinat de floarea soarelui
aproximativ 600 g de făină
Pentru umplutura:
4-5 mere
2 linguri de zahar
10 g zahăr vanilat
1 lingura de amidon + 2 linguri de apa
Alte:
1 ou (pentru a peri croissantele înainte de coacere)
zahăr pudră (pentru decor)
Mod de preparare:
1. Pregătiți aluatul: turnați lapte cald într-un castron adânc. Adăugați zahăr și drojdie uscată. Se amestecă și se lasă soluția rezultată să se „odihnească” timp de 10-15 minute pentru a activa drojdia.
2. Adăugați sare, ou și ulei. Se amestecă bine cu un tel.
3. Adăugați treptat făina cernută. Amestecă mai întâi aluatul cu o lingură, apoi frământă-l cu mâinile. Ar trebui să fie omogen, moale și nelipicios.
7. Dizolvați amidonul în apă. Turnați-l în tigaie și continuați să gătiți umplutura până capătă o consistență vâscoasă. Transferați pe o farfurie și lăsați să se răcească.
Pe tava noastră se potrivesc 10 colțuri. De aceea le-am copt pe celelalte separat.
15. Apoi ungeți-le cu ou bătut folosind o perie de silicon.