Te-ai plictisit de pandișpan? Faceți croissante cu mere, care sunt foarte gustoase, moi și pufoase
Croasanele cu mere sunt foarte gustoase, moi și pufoase. Rețeta lor este simplă și ingredientele necesare sunt ușor disponibile. Chiar și bucătarii începători pot pregăti aceste delicatese. Vă recomandăm să le încercați!
Croasante cu mere
Ingrediente:
Pentru aluat:
300 ml lapte
2 linguri de zahar
1,5 lingurițe de drojdie uscată
1 lingurita de sare
1 ou
120 ml ulei rafinat de floarea soarelui
aproximativ 600 g de făină
Pentru umplutura:
4-5 mere
2 linguri de zahar
10 g zahăr vanilat
1 lingura de amidon + 2 linguri de apa
Alte:
1 ou (pentru a peri croissantele înainte de coacere)
zahăr pudră (pentru decor)
Mod de preparare:
1. Pregătiți aluatul: turnați lapte cald într-un castron adânc. Adăugați zahăr și drojdie uscată. Se amestecă și se lasă soluția rezultată să se „odihnească” timp de 10-15 minute pentru a activa drojdia.
2. Adăugați sare, ou și ulei. Se amestecă bine cu un tel.
3. Adăugați treptat făina cernută. Amestecă mai întâi aluatul cu o lingură, apoi frământă-l cu mâinile. Ar trebui să fie omogen, moale și nelipicios.
4. Puneți-le într-un castron adânc și acoperiți cu un capac sau cu un prosop curat de bucătărie. Se lasa la crescut la loc caldut 40-50 de minute pana isi dubleaza sau isi tripla volumul.5. Pregătiți umplutura: curățați sâmburii și tăiați-le în cuburi.6. Pune merele feliate în tigaie. Stropiți suprafața cu zahăr pudră și zahăr vanilat. Amestecați și caramelizați-le la foc mic până se înmoaie și cea mai mare parte a lichidului din tigaie s-a evaporat.
7. Dizolvați amidonul în apă. Turnați-l în tigaie și continuați să gătiți umplutura până capătă o consistență vâscoasă. Transferați pe o farfurie și lăsați să se răcească.
8. Modelați cornurile: frământați puțin aluatul și apoi împărțiți-l în 13-14 părți egale. Modelați-le în bile.9. Rulați fiecare bila de aluat într-o chiflă rotundă subțire.10. Tăiați-o în jumătate cu un cuțit – doar pe o parte.11. Puneți o linguriță grămadă de umplutură pe partea dreaptă a tăieturii.12. Apoi rulați chiftelul într-un rulou: concentric, începând cu tăietura.13. Asezati rulourile concentric intr-o tava rotunda cu diametrul de 24 cm al carei fund este tapetat cu hartie de copt: varful spre centrul formei. Puneți deasupra un cerc de aluat.
Pe tava noastră se potrivesc 10 colțuri. De aceea le-am copt pe celelalte separat.
14. Acoperiți tava cu folie alimentară și lăsați-o să „se odihnească” 15-20 de minute.
15. Apoi ungeți-le cu ou bătut folosind o perie de silicon.
16. Coaceți cornurile pentru aproximativ 25 de minute într-un cuptor preîncălzit la 180 °C.17. După ce s-au răcit ușor, transferați-le pe o farfurie. Pudrați-le cu zahăr pudră dacă doriți.