Desert

Tiramisu cu portocale. Deliciu!

 

 

 

 

Ingrediente:Imagine similară

  • 4 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 1 lingura suc de portocale
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 2 lingurite zahar vanilat
  • 1 cana lapte in care am dizolvat 3 linguri Nesquik
  • piscoturi cate incap in tava
  • Pentru decor:

  • 3 portocale
  • 2 linguri zahar

 

Mod de preparare:

Se freaca galbenusurile cu zaharul si o lingurita de zahar vanilat pana se albesc si devin ca o crema. Adaugam sucul de portocale si punem vasul la baine marie. Fierbem fara a da in clocot, pana crema se incalzeste bine si nu se mai simt cristalele de zahar. Dam deoparte si lasam la racit.

In crema de galbenusuri racita punem mascarponele si mixam pana la omogenizare.

Smantana pentru frisca se mixeaza  cu o lingurita de zahar vanilat, pana capata consistenta. Nu este necesar sa fie ferma. Se incorporeaza apoi in crema de mascarpone amestecand usor cu o spatula, cu miscari de sus in jos.

Laptele cu Nesquik il punem intr-o farfurie si inmuiem piscoturile. Atentie sa nu le inmuiati foarte tare!

Punem in vas cate un strat de piscoturi inmuiate in lapte si cate un strat de crema. Alternam pana terminam atat crema cat si piscoturile. Ultimul strat va fi de crema. Dam la rece pana preparam glazura de portocale.

Portocalele curatate de coaja si cat se poate din pielita, se pun in blender si se mixeaza pana se obtine un piure fin. Rastoarna intr-o craticioara, pune zaharul si pune la foc mic. Fierbe cateva minute, pana se topeste zaharul si se mai evapora din zeama. Da deoparte si lasa la racit.

„Glazura” racita se pune peste Tiramisu si se da la rece pana in momentul servirii.

 

Pofta buna! 

 

Sursa: Krespy