Considerata de unii ca fiind o planta „diabolica” pentru proprietatile sale afrodisiace, iar de altii ca “iarba fericirii”- insusi poetul latin Martial a denumit-o astfel in epigramele sale – cimbrul isi are astazi locul sau binemeritat in medicina naturista.
Aceasta planta vivace contine fenoli, substante ce-i confera virtuti tonice si stimulante.
Iata de ce sistemele imunitare, circulatorii si neurologice pot profita din plin de efectele cimbrului.
Sursa de calciu, fier, magneziu, vitamina B6, K etc., cimbrul se poate consuma sub forma de infuzie, care se prepara lesne, ca orice infuzie.
Turnati peste o lingurita de cimbru uscat, pus intr-o ceasca, apa fiarta, lasati la infuzat 10 minute, strecurati si beti 3 cesti pe zi dupa mese daca:
– aveti probleme digestive: diaree, digestie grea, dureri de stomac cauzate de stres, eructatii, flatulenta;
– va propuneti sa combateti radicalii liberi care ataca organismul, provocandu-i neplaceri si accelerand imbatranirea;
– va luptati cu bolile de iarna: angina, bronsite, gripa, guturai;
– va confruntati cu probleme de piele: afte, zgaraieturi, micoze, intepaturi de insecte. Pentru aceasta, inmuiati o compresa in infuzie de cimbru si aplicati-o pe zona afectata, repetand procedura de 4 ori pe zi.
Sursa: Secretele