Bauturi

Toarnă apă fiartă peste o linguriță de cimbru și vezi ce se întâmplă dupa!

 

 

 

 

Considerata de unii ca fiind o planta „diabolica” pentru proprietatile sale afrodisiace, iar de altii ca “iarba fericirii”- insusi poetul latin Martial a denumit-o astfel in epigramele sale – cimbrul isi are astazi locul sau binemeritat in medicina naturista.

Aceasta planta vivace contine fenoli, substante ce-i confera virtuti tonice si stimulante.

Iata de ce sistemele imunitare, circulatorii si neurologice pot profita din plin de efectele cimbrului.

Sursa de calciu, fier, magneziu, vitamina B6, K etc., cimbrul se poate consuma sub forma de infuzie, care se prepara lesne, ca orice infuzie.

 

Turnati peste o lingurita de cimbru uscat, pus intr-o ceasca, apa fiarta, lasati la infuzat 10 minute, strecurati si beti 3 cesti pe zi dupa mese daca:

 

– aveti probleme digestive: diaree, digestie grea, dureri de stomac cauzate de stres, eructatii, flatulenta;

– va propuneti sa combateti radicalii liberi care ataca organismul, provocandu-i neplaceri si accelerand imbatranirea;

– va luptati cu bolile de iarna: angina, bronsite, gripa, guturai;

– va confruntati cu probleme de piele: afte, zgaraieturi, micoze, intepaturi de insecte. Pentru aceasta, inmuiati o compresa in infuzie de cimbru si aplicati-o pe zona afectata, repetand procedura de 4 ori pe zi.

Sursa: Secretele