Ingrediente :
- 1,2 kg de șuncă friptură de porc
- 300g fără piele afumate
- 6 catei de usturoi
- pasta de tomate 3 linguri
- 40 cl vin alb sec
- 4 linguri de untură
- 2 linguri de boia de ardei dulce
- 3 frunze de dafin
- 1 lingura cimbru
- sare
- piper negru măcinat
Mod de preparare:
- Se taie carnea și cârnați fără piele în cuburi mari.
- Se curăță și se taie usturoiul.
- Se topeste untura într-o cratiță grea.
- Se adaugă carnea de porc.
- Odată ce carnea este rumenita adăuga cârnați și să se întoarcă din nou la 3 min.
- Adauga usturoi si pasta de tomate și se fierbe 1 până la 2 min.
- Se adaugă vin și dafin alb frunze.
- Se acoperă și se fierbe la foc mediu timp de 50 minute, amestecând din când în când.
- Se adaugă sare, piper, boia și cimbru.
- Adăugarea de apă, dacă este necesar.
- Fierbeti la foc mic un sfert bun de o oră.
- Acest fel de mancare se serveste cu mamaliga, branza feta si muraturi.
Pofta buna !
Sursa : legratinbe.canalblog.