Vă prezentăm o rețetă minunată de tocinei din dovlecei – o gustare ideală pentru vară. Această rețetă face parte din categoria rețetelor de vară simple, gustoase și rapide, cu ingrediente puține și la îndemâna tuturor. Puteți servi tocineii apetisanți la micul dejun sau ca gustare. Sunt delicioși atât calzi, cât și reci, alături de sosul de smântână sau cel preferat de dvs.
Ingrediente:
– 2 (600-700 g) dovlecei
– 1 ceapă
– 2 ouă
– 4-5 linguri de făină cernută
– sare și piper negru măcinat după gust
– ulei vegetal pentru prăjit
PENTRU SOS
– smântână
– castraveți
– verdeață
– sare după gust
Mod de preparare:
1. Spălați dovleceii și tăiați capetele. Dați dovleceii prin răzătoarea mare.
2. Curățați 1 ceapă și dați-o prin răzătoarea mică. Într-un bol, uniți dovleceii rași cu ceapa.
3. Adăugați în bolul cu dovlecei 2 ouă, făina cernută și piperul negru măcinat. Amestecați bine ingredientele, folosind o spatulă.
4. Încingeți tigaia, turnați uleiul vegetal și răspândiți-l cu ajutorul pensulei de silicon.
5. Potriviți compoziția cu sare și amestecați-o bine.
6. Turnați câte o lingură de aluat în tigaie. Prăjiți tocineii pe ambele părți, la foc moderat, până se vor rumeni ușor.
7. Așezați tocineii aromați pe un prosop de hârtie, ca să înlăturați excesul de ulei. Procedați astfel cu aluatul rămas.
8. Pregătiți sosul aromat și apetisant pentru tocinei: combinați într-un bol mic smântâna cu castraveții rași și verdeața tocată. Potriviți ingredientele cu sare. Amestecați sosul, folosind o spatulă.
9. Serviți tocineii apetisanți alături de sosul aromat.
Poftă bună!