Vă prezentăm o rețetă de salată delicioasă în straturi. Dacă preferați peștele și doriți de fiecare dată să vă uimiți oaspeții cu un aperitiv deosebit, atunci această rețetă este cea mai potrivită.
Aceasta se prepară foarte simplu, iar ingredientele pot varia în funcție de propriile preferințe. Bucurați-i pe cei dragi cu o adevărată capodoperă culinară.
Ingrediente:
– 120 g blat de vafe
– 1 hering (sau file de hering marinat)
– 400 g de ciuperci champignon
– 3 cepe
– 3 morcovi
– 240 g de maioneză
– 120 g de cașcaval
– 50 g de pătrunjel
– ulei
Mod de preparare:
1. Curățați și dezosați heringul. La fel, puteți folosi file de hering marinat din comerț.
2. Mărunțiți cu ajutorul robotului de bucătărie fileul de hering cu o ceapă.
3. Prăjiți ciupercile cu 2 cepe tocate într-o tigaie cu ulei încins. Mărunțiți puțin și ciupercile prăjite folosind robotul de bucătărie.
4. Fierbeți morcovul. Lăsați-l să se răcească și dați-l prin răzătoarea mică.
5. Aranjați pe un platou de dimensiunea potrivită un blat de vafe.
6. Aranjați pe blat o jumătate din cantitatea de hering cu ceapă și ungeți cu maioneză.
7. Acoperiți cu al doilea blat.
8. Aranjați pe al doilea blat o jumătate din cantitatea de ciuperci cu ceapă și ungeți cu maioneză.
9. Acoperiți cu al treilea blat.
10. Aranjați o jumătate din cantitatea de morcov ras și ungeți cu maioneză.
11. Aranjați următoarele straturi, precum urmează: heringul, ciupercile, morcovul și maioneză. Presărați salata cu cașcaval ras.
12. Dați salata la frigider peste noapte.
Poftă bună!