Tortul ”Bounty” fără coacere este un desert deosebit de delicios. Umplutura pe baza brânzei de vaci cu fulgi de cocos fini și aromați, vă oferă o adevărată plăcere pentru papilele gustative. Glazura apetisantă cu gust intens de ciocolată oferă tortului un aspect festiv. Din cele mai simple ingrediente și într-un timp record obțineți un desert demn de cele mai notorii cofetării.
Ingrediente:
-360 g brânză de vaci
-100 g de zahăr
-1 linguriță de zahăr vanilat
-200 ml de frișcă (sau lapte)
-50 g de unt moale (la temperatura camerei)
-5 g de gelatină
-3 linguri de apă
-80 g fulgi de cocos
-100 g de biscuiți (sfărâmicioși)
-100 g de lapte condensat fiert
PENTRU GLAZURĂ
-50 g de ciocolată
-25 g de unt
Mod de preparare:
1. Amestecați gelatina cu apa și lăsați-o să e umfle la temperatura camerei pentru 10 minute.
2. Într-o cratiță mică, amestecați 100 ml de frișcă (sau lapte) cu fulgii de cocos. Puneți cratița pe foc și fierbeți amestecul la foc mic, timp de 5-6 minute. Lăsați să se răcească.
3. Într-un bol, amestecați brânza de vaci cu 100 ml de frișcă (sau lapte), zahărul tos și zahărul vanilat. Folosiți un blender. Adăugați untul moale (la temperatura camerei) și iarăși amestecați.
4. Tapetați o formă de copt cu folie alimentară (lăsați marginile foliei în exterior). Așezați un strat de biscuiți și ungeți-i cu lapte condensat. Așezați încă un strat de biscuiți.
5. Topiți gelatina în cuptorul cu microunde, până cristalele se vor dizolva complet. Nu fierbeți.
6. Turnați gelatina în amestecul cu brânză de vaci. Adăugați fulgii de cocos și iarăși amestecați.
7. Turnați umplutura pregătită în formă. Acoperiți-o cu un strat de biscuiți.
8. Pregătiți glazura: rupeți ciocolata bucăți mici. Adăugați în vasul cu ciocolată untul. Topiți amestecul obținut în cuptorul cu microunde, până veți obține o masă omogenă.
9. Turnați glazura obținută în formă, acoperind complet stratul de biscuiți.
10. Dați tortul la frigider pentru 2-3 ore. Cu grijă, scoateți-l din formă și îndepărtați folia alimentară. Tăiați-l porții de mărimea dorită.
Notă: Tortul din rețeta de mai sus este pregătit într-o formă cu dimensiunea de 25 x 12 cm. La dorință, laptele condensat fiert poate fi înlocuit cu orice gem sau dulceață după gust.
Poftă bună!
Sursa: Cartea Bucatelor