Ingrediente:
Aluat:
- 90 g faina de migdale
- 40 g cacao
- 2 lingurite praf de copt
- 1 lingurita stevia
Alte:
- 3 oua
- 100 ml lapte
- 50 g unt topit
Crema:
- 400 g branza de vaci
- 1 lingurita stevia
- esenta de vanilie – după gust
- lapte/iaurt alb (după cum este necesar pentru a obține o consistență cremoasă)
Insiropare:
- suc de vișine
Umplere:
- 200-300 g vișine
Glazură:
- 50 g ciocolată neagră
- 20 g unt
Mod de preparare:
1.Aluat: Se toarnă făina de migdale cernută într-un bol, se stropește cu cacao și praful de copt cernute și se stropește cu stevia – se amestecă bine.
2. Într-un alt bol, spargeți ouăle – bateți și turnați peste ingredientele uscate din bol, apoi adăugați laptele și untul topit – amestecați bine și faceți un aluat.
3. Turnați aluatul rezultat pe o tavă de copt de 20 x 20 cm tapetată cu pergament și agitați-l puțin.
4. Coaceți în cuptorul preîncălzit pentru 20-25 de minute la 180°C.
5. Cremă:
Punețibrânza de vaci într-un alt bol , stropiți cu ștevie, condimentați cu vanilie și adăugați lapte sau adăugați iaurt simplu (după cum este necesar pentru a obține o consistență cremoasă).
Se amestecă într-un aluat cremoas și apoi se introduce într-o pungă de decor.
6. Scoateți hartia de copt din aluatul copt și tăiați-l în 2 părți egale.
7. Se toarnă prima paste aluat cu sucul de cireșe, apoi se aplică valurile decrema folosind o pungă de decor și se aranjează cireșele fără sâmburi.
8. Acoperiți apoi cu a doua bucată de aluat copt, pe care o turnați și cu suc de vișine, aplicați ondulații de crema folosind o pungă de decor și aranjați vișinele.
9. Glazură:
Pune bucățile de ciocolată neagră într-un castron mic și adaugă untul – se topește la cuptorul cu microunde sau la băutură și se amestecă bine.
10. Turnați glazura de ciocolată rezultată peste suprafața prăjiturii și puneți la frigider să se întărească.
11. Servește tortul catifelat în straturi de ciocolată-cireșe cu cremă de branza cu dragoste, gust deosebit și bucurie.
Pofta buna!