Torturi

Tort catifelat cu ciocolată și vișine, cu cremă de branza, care este combinația perfectă pentru orice ocazie. O delicatesă care merită de încercat!

 

 

Sfaturi și moduri simple despre cum să ne ferim de deochi și ce să facem dacă am fost deocheați!

 

Ingrediente:

Aluat:

  • 90 g faina de migdale
  • 40 g cacao
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 lingurita stevia

Alte:

  • 3 oua
  • 100 ml lapte
  • 50 g unt topit

Crema:

  • 400 g branza de vaci
  • 1 lingurita stevia
  • esenta de vanilie – după gust
  • lapte/iaurt alb (după cum este necesar pentru a obține o consistență cremoasă)

Insiropare:

  • suc de vișine

Umplere:

  • 200-300 g vișine

Glazură:

  • 50 g ciocolată neagră
  • 20 g unt

 

Mod de preparare:

1.Aluat: Se toarnă făina de migdale cernută într-un bol, se stropește cu cacao și praful de copt cernute și se stropește cu stevia – se amestecă bine.

Tort stratificat catifelat cu ciocolata-cirese cu crema de cheesecake

Tort stratificat catifelat cu ciocolata-cirese cu crema de cheesecake

2. Într-un alt bol, spargeți ouăle – bateți și turnați peste ingredientele uscate din bol, apoi adăugați laptele și untul topit – amestecați bine și faceți un aluat.

Tort stratificat catifelat cu ciocolata-cirese cu crema de cheesecake

3. Turnați aluatul rezultat pe o tavă de copt de 20 x 20 cm tapetată cu pergament și agitați-l puțin.

Tort stratificat catifelat cu ciocolata-cirese cu crema de cheesecake

4. Coaceți în cuptorul preîncălzit pentru 20-25 de minute la 180°C.

5. Cremă:

Punețibrânza de vaci într-un alt bol , stropiți cu ștevie, condimentați cu vanilie și adăugați lapte sau adăugați iaurt simplu (după cum este necesar pentru a obține o consistență cremoasă).

Se amestecă într-un aluat cremoas și apoi se introduce într-o pungă de decor.

Tort stratificat catifelat cu ciocolata-cirese cu crema de cheesecake

6. Scoateți  hartia de copt din aluatul copt și tăiați-l în 2 părți egale.

Tort stratificat catifelat cu ciocolata-cirese cu crema de cheesecake

7. Se toarnă prima paste aluat cu sucul de cireșe, apoi se aplică valurile decrema folosind o pungă de decor și se aranjează cireșele fără sâmburi.

Tort stratificat catifelat cu ciocolata-cirese cu crema de cheesecake

8. Acoperiți apoi cu a doua bucată de aluat copt, pe care o turnați și cu suc de vișine, aplicați ondulații de crema folosind o pungă de decor și aranjați vișinele.

Tort stratificat catifelat cu ciocolata-cirese cu crema de cheesecake

Tort stratificat catifelat cu ciocolata-cirese cu crema de cheesecake

9. Glazură:

Pune bucățile de ciocolată neagră într-un castron mic și adaugă untul – se topește la cuptorul cu microunde sau la băutură și se amestecă bine.

10. Turnați glazura de ciocolată rezultată peste suprafața prăjiturii și puneți la frigider să se întărească.

Tort stratificat catifelat cu ciocolata-cirese cu crema de cheesecake

11. Servește tortul catifelat în straturi de ciocolată-cireșe cu cremă de branza cu dragoste, gust deosebit și bucurie.

Tort stratificat catifelat cu ciocolata-cirese cu crema de cheesecake

Tort stratificat catifelat cu ciocolata-cirese cu crema de cheesecake

Pofta buna!

 

 Sursa