Ingrediente:
Aluat:
- 4 ouă
- 120 de grame de zahăr
- 100 de grame de făină
- 25 de grame de cacao pudră
- 1 lingurita praf de copt
- 2 linguri ulei vegetal
- un praf de sare
Umplutura de cirese:
- 300 de grame de cireșe
- 60 de grame de zahăr
- 25 de grame de amidon de porumb
- 100 de mililitri de apă
Crema:
- 3 lingurite gelatina
- 60 de mililitri de apă
- 700 mililitri de smântână (33% grăsime)
- 100 de grame de zahăr
Glazura de ciocolata:
- 150 de grame de ciocolată
- 3 linguri de unt
Mod de preparare:
Tortul cu cirese este format din 4 straturi delicioase
- Primul strat – pandișpan de ciocolată : Aluat preparat din ouă, zahăr, făină, pudră de cacao, praf de copt și ulei vegetal.
- Al 2-lea strat – umplutură de cireșe: Cireșele se gătesc cu zahăr și amidon de porumb până se îngroașă amestecul. Umplutura este apoi lăsată să se răcească.
- Al 3-lea strat – umplutură cu cremă: Gelatina se amestecă cu apă și se lasă să se umfle. Smântâna se bate cu zahăr până la vârfuri moi și se amestecă cu gelatina dizolvată. Crema se lasa la frigider 4 ore pentru a se intari.
- Al 4-lea strat – glazură de ciocolată: ciocolata se topește cu untul într-o glazură netedă.
Preîncălziți cuptorul la 180°C.
Spargeți 4 ouă într-un castron și adăugați un praf de sare.
Adăugați treptat zahărul și bateți până când amestecul devine ușor și pufos.
Cerneți făina, praful de cacao și praful de copt în amestec. Adăugați-le puțin câte puțin și amestecați ușor.
Adăugați uleiul vegetal și amestecați din nou ușor.
Turnați aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Coaceți în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 25 de minute.
Verificați coacerea cu o frigărui – dacă iese curată, prăjitura este gata.
Pune ciresele si zaharul intr-o cratita si lasa sa stea putin pentru a lasa ciresele sa-si elibereze zeama.
Adăugați amidonul de porumb dizolvat în apă și gătiți, amestecând continuu, timp de aproximativ 3 minute până când amestecul se îngroașă.
Acoperiți amestecul cu folie alimentară și lăsați să se răcească.
Amesteca gelatina cu apa si lasa sa se umfle.
Bateți smântâna cu zahărul până se formează vârfuri moi. Îndoiți ușor gelatina dizolvată în frișcă.
Lăsați amestecul să stea la frigider timp de 4 ore.
Împărțiți tortul răcit în două părți.
Întindeți amestecul de cireșe și puțină smântână pe fundul prăjiturii.
Acoperiți cu a doua parte de tort și întindeți cu restul de cremă.
Încinge ciocolata cu untul până se topește ciocolata.
Pofta buna!