Torturi

Tort cu banane si ciocolată. Rapid, ieftin și delicios, este atât de simplu încât chiar și un copil îl poate face…

 

 

Tort cu banane si ciocolată. Rapid, ieftin și delicios, este atât de simplu încât chiar și un copil îl poate face…

 

Ingredientele:

1 litru de lapte
3 pungi de budincă de vanilie
5 linguri de zahăr,
300 g de biscuiți,
1 cană de smântână (200 g),
200 g de unt sau margarină,
2-3 pumni de fulgi de ciocolată sau ciocolată rasă,
2-3 banane,
200 ml de smântână dulce și
200 g de ciocolată.

 

Mod de preparare:

Scoateți puțin dintr-un litru de lapte, iar restul puneți într-o oală pe aragaz să se încălzească.

In portia mica de lapte pe care ai separat-o adauga praful din 3 pungi de budinca cu aroma de vanilie si 5 linguri de zahar.

Se amestecă bine cu un tel de sârmă, astfel încât să nu fie cocoloașe. Când laptele fierbe, adăugați treptat amestecul bătut.

Se amestecă constant până când budinca este fiartă și se îngroașă. Pune budinca fiartă deoparte și cât este încă fierbinte se adaugă 200 g de unt sau margarină, tăiate cubulețe.

Se amestecă bine până se topește și se combină cu crema.

Apoi adaugam smantana si amestecam din nou bine.

Lăsați crema să se răcească puțin. Adăugați 300 g de biscuiți zdrobiți în budinca răcită (zdrobiți grosier biscuiții cu mâna).

Se amestecă și se adaugă la final 3-4 linguri de fulgi de ciocolată (picături) sau ciocolată rasă.

Ungeți o tavă de copt de 33×21 cm cu unt. Se toarnă jumătate din amestec în tava pregătită, se întinde și se nivelează.

Aranjați trei banane tăiate în jumătate pe lungime peste amestec. Deasupra se presară încă 3-4 linguri de ciocolată.

Întindeți a doua jumătate de cremă uniform deasupra. Prajitura este gata, trebuie doar sa se raceasca.

Mai întâi, lăsați-l la temperatura camerei aproximativ o jumătate de oră, apoi puneți-l la frigider pentru încă o oră și jumătate pentru a se întări frumos și a combina ingredientele.

Glazura:

Într-o cratiță mai mică, încălziți 200 ml de smântână dulce lichidă și încălziți-o la foc mediu. Aveți grijă să nu o lăsați să fiarbă.

Smântâna trebuie să fie fierbinte, dar să nu fiarbă (schimbă gustul).

Apoi reduceți temperatura și adăugați ciocolata (200 g) ruptă în cuburi și amestecați pentru a se topi și omogenizați.

Cand glazura s-a topit si a ajuns la o consistenta lucioasa, scoatem prajitura din frigider, asteptam 5 minute, apoi turnam-o uniform deasupra.

Lăsați glazura să se răcească și să se întărească, apoi tăiați și serviți.

Pofta buna!

 

  Sursa