Aceasta reteta de tort cu crema de branza si iaurt se prepara foarte usor. Este un tort festiv sau pur si simplu un tort usor de vara potrivit pentru orice ocazie. Se pot folosi orice fel de fructe de sezon, eu am ales zmeura.
Ingrediente:
- Pentru blatul de tort:
- 5 oua
- 4 linguri apa
- 200 g zahar
- 2 pachete zahar vanilat
- un pliculet praf de copt
- 200 g faina
- Pentru crema de branza si iaurt:
- zmeura
- 500 g iaurt simplu
- 250 g branza de vaca
- 250 g zahar pudra
- 150 g cocos
- 400 ml frisca batuta
- 3 pachete zahar vanilat
- 3 plicuri gelatina dizolvata in 200 ml apa
Mod de preparare:
Tortul cu crema de branza si iaurt este un fel de tort usor si proaspat, potrivit pentru vara. Puteti sa il preparati cu fructele preferate, eu am ales zmeura.
Pentru blatul de tort se bat albusurile spuma impreuna cu zaharul, se amesteca restul de ingrediente, dupa care se incorporeaza albusurile amestecand usor de sus in jos.
Pentru crema de iaurt si branza: se marunteste branza bine cu un blender, se mixeaza apoi impreuna cu iaurtul si restul de ingrediente, pana cand se topeste zaharul si sunt omogenizate toate. Se incorporeaza si fructele usor, ca sa nu se zdrobeasca.
Se taie blatul in 2, prima jumatate se aseaza pe un platou, se adauga si se niveleaza frumos crema de branza, se adauga al doilea blat si se da la frigider peste noapte.
A doua zi tortul sau prajitura se orneaza cu frisca proaspata si fructe.
Tortul cu crema de iaurt si branza se tine la frigider pana in momentul servirii.
Pofta buna!