Torturi

Tort cu mascarpone. Foarte delicios si plin de savoare si unde mai pui ca se prepara usor

 

 

 

 

Foarte delicios si plin de savoare si unde mai pui ca se prepara usor.

 

Ingrediente:

Blatul

-8 albusuri

-8 linguri de zahar

-8 linguri faina

-1 praf de copt

-3 linguri cacao

Crema

-3 galbenusuri

150 g zahar pudra

-3 linguri lapte

-500 g mascarpone

-500 ml frisca lichida

-capsuni taiate

 

Mod de preparare:

Pentru blat, se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare, dupa care se adauga zaharul, se bate pana ce acesta se topeste , se adauga faina amestecata cu praful de copt si cernuta. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata si se da la cuptor pana cand trece testul cu scoboitoarea. Dupa ce s-a racorit , se taie blatul in trei foi.

Pentru crema, se freaca galbenusurile cu zaharul pudra , apoi se adauga laptele. Se adauga crema de mascarpone, iar la final se toarna frisca batuta. Se ung foile cu crema , se pun capsuni , se suprapun, se imbraca tortul cu crema si se decoreaza dupa imaginatie.

 

 

 Pofta buna!

 

Sursa