Foarte delicios si plin de savoare si unde mai pui ca se prepara usor.
Ingrediente:
Blatul
-8 albusuri
-8 linguri de zahar
-8 linguri faina
-1 praf de copt
-3 linguri cacao
Crema
-3 galbenusuri
150 g zahar pudra
-3 linguri lapte
-500 g mascarpone
-500 ml frisca lichida
-capsuni taiate
Mod de preparare:
Pentru blat, se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare, dupa care se adauga zaharul, se bate pana ce acesta se topeste , se adauga faina amestecata cu praful de copt si cernuta. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata si se da la cuptor pana cand trece testul cu scoboitoarea. Dupa ce s-a racorit , se taie blatul in trei foi.
Pentru crema, se freaca galbenusurile cu zaharul pudra , apoi se adauga laptele. Se adauga crema de mascarpone, iar la final se toarna frisca batuta. Se ung foile cu crema , se pun capsuni , se suprapun, se imbraca tortul cu crema si se decoreaza dupa imaginatie.
Pofta buna!