In oala cu pricina puneti 6-7 linguri de zahar sa se arda….amestecati putin , iar cand acesta este bine topit, imbracati peretii oalei cu zaharul ars.( rotiti oala in dreapta si stanga inclinand-o )
Curatati, dupa ce ati spalat bine cateva mere (4/6/8, in functie de marime) si scoateti-le contorul.
In locul acestuia puneti samburi de nuci ( jumatati) si cubulete de unt. Mai puneti nuci de jur imprejurul merelor si daca va place, puneti si cateva batoane de scortisoara.
Asezati merele in oala tapetata cu zaharul ars si apoi puneti-o la cuptorul incins (180* ) pentru cca 15 minute.
Puneti oala inapoi in cuptor pentru alte 15 minute.
Intre timp faceti din alte 5 oua /5 linguri de zahar/ 3 linguri de faina/ 2 linguri de pesmet un amestec de blat pandispan pe care il turnati cu grija peste crema de ou din oala.
De data asta coaceti pana ce scobitoarea cu care incercati blatul va va spune ca e cazul sa scoateti oala din cuptor ( cca 15-20 minute ) 🙂
Sa nu va speriati daca o sa crape blatul, cand se raceste isi recapata forma 😉
Cat inca e suficient de cald, rasturnati amestecul din oala pe un platou , dar lasati oala cu fundul in sus in jurul tortului pana se raceste.
Odata racit imbracati-l in frisca.
Ornati cu ce vreti voi….caramel/ nuci /mar/ bombonele de zahar/ batoane de scortisoara …
Pofta buna !
Sursa : Dragostea in bucate