Torturi

Tort cu sampanie, frisca si piersici – o reteta minunata pentru sarbatori. Oaspeții tăi vor fi încântați

 

 

Tort cu sampanie, frisca si piersici – o reteta minunata pentru sarbatori. Oaspeții tăi vor fi încântați

 

Reteta pentru aceasta delicatesa nu este complicata, asa cum veti vedea in scurt timp. Desertul este grozav și pentru tot felul de petreceri.

Toată lumea va fi, fără îndoială, tentată să încerce o porție de pandișpan cu smântână și fructe.

Asigurați-vă că faceți acest tort și îl serviți celor dragi.

 

Ingrediente: 

 blat (folosim o tavă de 20*30 cm):

  • 5 ouă mari
  • 150 g zahăr tos
  • 1 praf de sare
  • 230 g făină
  • 50 g ulei

sirop:

  • 1 cană apă caldă
  • 2 linguri zahăr tos
  • Zeama de la jumătate de lămâie

umplutură:

  • 6 jumătăți de piersică
  • 30 g gelatină pudră
  • 300 g iaurt grecesc natural
  • 50 g zahăr tos
  • Zahăr vanilat
  • 300 ml șampanie
  • 500 ml frișcă lichidă 30%

 jeleu:

  • 500 ml apă clocotită
  • 2 cutii compot piersici (minus cele 6 jumătăți folosite la umplutură)
  • 1 plic gelatină pudră

 

Mod de preparare:

Tapetăm baza tăvii cu hârtie de copt și setăm cuptorul la 160 de grade, încălzire sus-jos.

Spargem ouăle într-un bol, adăugăm zahărul și mixăm la viteză mare timp de 15 minute. După primele 5 minute, adăugăm și sarea.

Adăugăm treptat și făina cernută (în tranșe de câte 2-3 linguri) și omogenizăm ușor cu o spatulă.

La final încorporăm și uleiul. Transferăm compoziția în tava pregătită, uniformizăm și dăm la cuptor pentru 35-40 minute.

După coacere, scoatem blatul din cuptor și îl lăsăm să se răcească 15 minute după care îl scoatem din tavă și îl lăsăm să se răcească complet.

Tăiem blatul în două.

Pentru sirop, amestecăm foarte bine ingredientele după care punem siropul deoparte să se răcească.

Pentru umplutură, pasăm piersicile până obținem un piure.

Punem gelatina într-un bol,, adăugăm apă rece cât să o acopere complet și o lăsăm să se umfle timp de 10 minute.

După 10 minute, punem gelatina în cuptorul cu microunde și o încălzim doar cât să se dizolve, având grijă să nu o fierbem.

Turnăm jumătate din gelatina dizolvată în piureul de piersici și omogenizăm bine.

Într-un bol separat, mixăm iaurtul grecesc împreună cu zahărul tos și cel vanilat, până zahărul se dizolvă complet.

Mixând continuu, turnăm în fir subțire șampania.

La final, încorporăm și gelatina caldă rămasă și lăsăm umplutura deoparte.

Mixăm frișca spumă tare după care o încorporăm treptat în crema pregătită anterior.

Însiropăm blaturile și peste primul blat întindem jumătate din cremă peste el.

Peste cremă punem jumătate din piureul de piersici și amestecăm ușor cele două straturi, folosind o furculiță.

Acoperim cu al doilea blat și repetăm straturile. Dăm prăjitura la frigider.

Pentru jeleu, dizolvăm gelatina în apă fierbinte după care o lăsăm să se răcorească.

Scoatem prăjitura din frigider, punem jumătățile de piersici deasupra și le stropim cu jeleul pregătit. Dăm prăjitura înapoi la frigider peste noapte.

Poftă bună!

 

  Sursă

 Sursă