Ingrediente :
450 g biscuiti populari
300 ml lapte
Crema:
4 galbenusuri
6 lg zahar
4 lg amidon alimentar
420 ml lapte
1 fiola esenta de vanilie
2 lg rom
150 g unt (80%)
150 g ciocolata neagra
Glazura:
100 g ciocolata neagra
2 lg lapte
1 lg unt
1-2 biscuiti sfarimati
Mod de preparare :
Crema : galbenusurile le mixam cu zaharul, intr-o cratita de inox cu fund dublu. Adaugam amidonul, apoi laptele treptat. Punem cratita pe foc mediu, amestecand mereu pana cand se ingroasa. Luam deoparte si adaugam esenta de vanilie, rom-ul, ciocolata rupta bucati, omogenizam, apoi untul moale de la temperatuyra camerei. Acoperim cu folie alimentara si lasam circa 10 minute sa se racoreasca.
Asamblare : 3*5 biscuiti inmuiati in lapte ii asezam pe o tava dreptunghiulara. Crema o impartim in 3 partii . Vom avea 3 straturi de biscuiti cu crema, iar ultimul va fi cu glazura.
Glazura : cele 3 ingrediente le punem intr-o cratita, pe foc mediu, amestecand pentru omogenizare. Lasam 1 min sa se racoreasca, apoi intindem peste biscuiti. Deasupra presaram biscuiti sfarimati.
Dam tortul la frigider pentru minim 2 ore, apoi feliem si servim.
Eu am folosit Milka dessert, deoarece asta am avut in casa. Pentru o culoare mai inchisa la crema , folositi ciocolata neagra (min 55% cacao).
Pofta buna !
Sursa : miremirc