Torturi

Tort de biscuiți cu cremă, kiwi și banane – bun de te lingi pe degete! – Un desert de casa cu gust desavarsit, fara coacere

 

 

Tort de biscuiți cu cremă, kiwi și banane – bun de te lingi pe degete! – Un desert de casa cu gust desavarsit, fara coacere

 

Acest tort de biscuiti cu crema, kiwi si banane este foarte usor de pregatit. In plus, are un gust atat de bun incat iti vine sa-ti lingi si degetele. Eu il prepar de cate ori am ocazia. Iti recomand sa-l inceri si tu. Reteta o gasesti in randurile de mai jos.

 

Ingrediente:

  • 500 gr biscuiti de cacao
  • 3 banane, 5 kiwi
  • 200 ml lapte

pentru crema:

  • 150 gr zahar, 500 ml lapte
  • 2 oua, 3 linguri faina de grau
  • 200 gr unt

pentru glazura:

  • 30 ml smantana dulce pentru frisca
  • 50 gr ciocolata neagra

 

Mod de preparare:

Pentru inceput vom pregati crema. Punem intr-o cratita, faina de grau, zaharul, laptele si cele 2 oua. Amestecam bine si punem cratita pe aragaz, la foc mic. Fierbem crema, amestecand continuu, pana se ingroasa. O luam apoi de pe foc si o lasam sa se raceasca.

Batem untul moale cu mixerul, pana devine pufos. Adaugam apoi crema rece in unt si amestecam pana la omogenizare.

Decojim fructele si le taiem in felii.

Acoperim o tava cu folie alimentara. Inmuiem biscuitii cu cacao in lapte si-i punem in tava. Peste primul strat de biscuiti punem 1/4 din crema si apoi adaugam felii de kiwi si banane.

Adaugaum un nou strat de biscuiti, unul de crema si unul de fructe. Continuam pana terminam toate ingredientele si formam un tort intreg. Pe ultimul strat de biscuiti, intindem crema ramasa. Punem tortul la frigider pentru cateva ore.

Dupa ce tortul a stat la frigider, il scoatem din tava si pergatim glazura. Incalzim smantana dulce (nu o lasam sa fiarba) si adaugam in ea ciocolata rupta in bucatele. Amestecam pana se topeste.

Decoram tortul cu glazura de ciocolata si-l punem iarasi la frigider pentru 30-40 de minute, dupa care il putem taia si servi.

 

Pofta buna!

 

 Sursa