Tort de biscuiti fara coacere cu crema de portocale, banane si glazura de ciocolata
Ingrediente:
Bază:
600 g biscuiti cu cacao
Crema:
1 litru de suc de portocale sau sucul preferat
zahăr – după gust
8 linguri gris
Umplere:
2-3 banane
Glazură:
2 linguri pudra de cacao
2 linguri de zahar
50 g unt
3 linguri lapte
Mod de preparare:
1Crema: într-o cratiță se toarnă sucul de portocale, se adaugă zahărul și grisul – se amestecă bine cu un tel și se lasă amestecul să stea 30 de minute.
După 30 de minute, gătiți amestecul la foc mic, amestecând continuu, până se îngroașă și apar primele bule la suprafață.
După gătire, lăsați crema să se răcească la temperatura camerei și apoi păstrați la frigider timp de 2 ore. Drept urmare, se îngroașă și mai mult.
Dupa 2 ore, batem smantana rece pana se omogenizeaza, albicios si pufos, crescand treptat viteza mixerului de la mic la mare. Tapetați o tavă de copt sau o tavă de copt cu folie și întindeți primul strat de cremă pe fund.Apoi întindeți primul strat de fursecuri cu cacao deasupra primului strat de cremă, acoperiți cu al doilea strat de cremă și primul strat de banane feliate.Repetați aceeași procedură de mai multe ori. Acoperiți tortul în straturi cu folie și puneți la frigider timp de 8 ore pentru a se întări. După 8 ore, scoateți tortul din frigider și îndepărtați folia.Glazură: Se toarnă pudra de cacao într-o cratiță mică, se stropește cu zahăr, se adaugă unt și se toarnă lapte – se amestecă.Gatiti amestecul rezultat, amestecand continuu, timp de 5-7 minute la foc mic pana se ingroasa si ramane omogen.Transferați glazura caldă într-o pungă de decor și puneți-o pe suprafața tortului.