Torturi

Tort de cartofi si branza

 

 

 

 

Ingrediente:

500 de grame de cartofi
500 de grame castraveti murati sau cruzi
250 de grame de branza telemea
200 grame carne de pui fiarta si data prin masina de tocat
ulei, sare, piper, mustar
1 ou, patrunjel, 2 catei de usturoi zdrobiti

 

Mod de preparare:

Se curata cartofii si se fierb in apa cu sare, se paseaza, rezultand un piure tare si vartos. Cat timp fierb cartofii, se pune si o pulpa sau doua de la un pui la fiert, dupa care se da carnea prin masina de tocat. Se dau pe razatoare castravetii murati sau cruzi si se scurg de zeama. Tot pe razatoare se da si branza telemea.

Si acum sa va invat, in caz ca nu stiati, cel mai simplu mod de a face maioneza: intr-un borcan se pune un ou crud intreg,300 ml de ulei, zeama de la o jumatate de lamaie, usturoiul zdrobit,  sare si o lingurita de mustar. Borcanul trebuie sa fie unul larg la gura (faceti proba inainte) pentru a putea introduce blenderul in el, fix cum vedeti in imagine. La viteza minima mixati pana numarati pana la 10, apoi bagati Turbo. In 2 minute e gata maioneza si e tare, de sta bat pe lingura.
Se intinde un strat gros din cartofii facuti piure pe un platou. Dupa care se adauga un strat de carne tocata de pui, apoi un strat de castraveti murati sau cruzi,unul subtire de maioneza, unul de branza si la final unul de maioneza.

Straturile (in afara de cel de la mijloc cu maioneza) trebuie sa fie groase de un deget si jumatate. Ornam cu patrunjel si felii subtiri de castraveti sau cu gogosari sau dupa cum ne taie capul, caci oricum ar fi, tot in burta ajunge si de gustos , este, credeti-ma!

 

Pofta buna!

 

Sursa : Traista cu merinde