Vă prezentăm rețeta unui tort delicios cu fructe, pregătit în condiții casnice. Pe lângă faptul că se prepară uimitor de simplu și rapid, acesta are un și un nivel redus de calorii.
Doar alegeți fructele preferate și bucurați-i pe cei dragi cu un desert fin, aromat și foarte gustos. Acesta este perfect pentru a fi servit atât la masa de sărbătoare, cât și la o întâlnire cu prietenii.
Ingrediente:
-500 g de smântână
-300 g de pandișpan
-3 linguri de gelatină
-1 pahar de zahăr
-kiwi
-căpșuni
Mod de preparare:
1. Amestecați gelatina cu 0.5 pahar de apă rece. Lăsați-o să se înmoaie timp de 30 de minute.
2. Bateți smântâna cu zahărul, până cristalele se vor dizolva complet.
3. Încălziți gelatina (la foc mic), până aceasta se va dizolva complet. În nici un caz nu aduceți până la fierbere.
4. Amestecând încontinuu, turnați smântâna (cu un jet subțire) în vasul cu gelatină.
5. Curățați fructul de kiwi și tăiați-l felii. Spălați căpșunele și tăiați-le în jumătate.
6. Tapetați un bol cu folie alimentară. Așezați pe pereții bolului feliile de kiwi, iar pe centru câteva căpșuni.
7. Așezați în bol un strat de pandișpan (rup bucăți mici), apoi iarăși un strat de fructe. Alternați astfel straturile până veți umple bolul. Acoperiți fiecare strat cu puțină cremă de smântână.
8. Turnați în bol amestecul de smântână cu gelatină. Dați desertul la frigider pentru 2 ore. Când tortul se va prinde, răsturnați-l pe un platou și îndepărtați folia alimentară.
Pofta buna!