Torturi

Tort de ciocolata cu crema de branza si bombonele

 

 

Tort de ciocolata cu crema de branza si bombonele

 

Un tort de ciocolata divin cu acadele si glazura de crema de branza. Cu siguranta toti membrii familiei vor astepta sa guste acest desert minunat, pregatit chiar de mainile tale. Este ceva deosebit, foarte gutos iar in acelasi timp si foarte usor de gatit.

 

Ingrediente:

  • 1 mix pentru tort de ciocolata
  • 220 grame crema de branza, moale
  • jumatate de ceasca de zahar
  • 1 ou

pentru glazura:

  • 110 grame crema de branza, moale
  • 1/3 ceasca de unt, moale
  • 2 1/2 cesti de zahar pudra
  • 1 lingurita de extract de vanilie
  • 1 1/2 linguri de lapte
  • 3 acadele de menta zdrobite

 

Mod de prepare:

  1. Preincalzeste cuptorul la 180 C si tapeteaza o tava cu hartie de copt.
  2. Pregateste aluatul de tort, conform instructiunilor de pe pachet. Pune deoparte.
  3. Intr-un castron separat, amesteca impreuna crema de branza, zaharul si oul. Bate totul cu un mixer la o viteza medie, timp de 1-2 minute, sau pana cand ingredientele se combina si se netezesc.
  4. Toarna doar jumatate din aluat in tava pregatita si raspandeste-l uniform. Apoi, ia amestecul de crema de branza si pune-l cu ajutorul unei lingurite pe tot aluatul.
  5. Restul de aluat se adauga peste amestecul de crema de branza proaspat turnat. Imprastie aluatul foarte bine pentru a acoperi toata crema de branza.
  6. Coace timp de 38-40 de minute sau pana cand este copt. Lasa tortul sa se raceasca complet inainte de a-l glazura.
  7. Pentru a prepara glazura, trebuie sa amesteci intr-un castron crema de branza cu untul. Se amesteca cu mixerul la viteza medie pana se obtine o compozitie neteda. Adauga treptat zaharul pudra, apoi extractul de vanilie si laptele. Pune glazura obtinuta peste tortul racit apoi presara acadele zdrobite peste tot.

 

Pofta buna! 

 

 Sursa