Torturi

Tort de ciocolata cu crema de branza, umplutura de cirese si ciocolata. Ușor de preparat, răcoritor și plin de arome pe care întreaga familie le va îndrăgi

 

 

Tort de ciocolata cu crema de branza, umplutura de cirese si ciocolata. Ușor de preparat, răcoritor și plin de arome pe care întreaga familie le va îndrăgi

 

Ingrediente: 

Aluat:

  • un praf de sare
  • 3 oua
  • 80 g zahăr
  • 30 ml ulei vegetal
  • 50 ml lapte (temperatura camerei)
  • 80 g făină universală
  • 20 g cacao pudră
  • 1 lingurita praf de copt

Umplutura de cirese:

  • 300 g cirese (proaspete sau congelate)
  • 100 g zahăr
  • 15 g amidon de porumb
  • coaja de 1/2 lamaie
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 5 g gelatină + 30 ml apă

Glazura de ciocolata:

  • 175 g smântână fierbinte (33-36%)
  • 100 g ciocolată neagră (54-55%)
  • un praf mic de sare
  • 30 g unt

Crema de branza de vaci:

  • 250 g crema de branza
  • 60 g zahar pudra (sau dupa gust)
  • 10 g zahar vanilat (sau extract de vanilie dupa gust)
  • 250 g smantana pentru frisca (33-36%)
  • 1 pachet de stabilizator de frisca (8 g, daca este nevoie)

Impregnare:

  • lapte (după nevoie)

Decor:

  • zahăr pudră

 

Mod de preparare: 

1. Pregătiți aluatul: Într-un castron mare, bateți ouăle cu un praf de sare și zahăr. Bateți până când amestecul este ușor și pufos și a crescut în volum de 3-4 ori, ceea ce durează aproximativ 10-15 minute.

Apoi adăugați uleiul și continuați să bateți, apoi adăugați treptat laptele, amestecând constant, și adăugați ușor prima 1/2 din ingredientele uscate – făina universală cernută cu cacao și praf de copt.

Amestecați ușor de jos în sus pentru a menține aluatul aerisit și, la final, adăugați celelalte 1/2 din ingredientele uscate.

Tort elegant de ciocolata cu crema de cheesecake si coronita de cirese: eleganta cirese cu noblete cremoasa
Tort elegant de ciocolata cu crema de cheesecake si coronita de cirese: eleganta cirese cu noblete cremoasa
Tort elegant de ciocolata cu crema de cheesecake si coronita de cirese: eleganta cirese cu noblete cremoasa

Tort elegant de ciocolata cu crema de cheesecake si coronita de cirese: eleganta cirese cu noblete cremoasa

2. Turnați aluatul rezultat într-o formă de 20 cm diametru, pe care o tapetați cu hârtie de copt și cu ajutorul unei frigărui creați eventualele modele pe suprafața aluatului.

Tort elegant de ciocolata cu crema de cheesecake si coronita de cirese: eleganta cirese cu noblete cremoasa

3. Coacem in cuptorul preincalzit 25-30 de minute la 180°C si dupa coacere, lasam aluatul sa se raceasca la temperatura camerei.

4. Umplutură de cireșe: Puneți cireșele (proaspete sau congelate) într-o cratiță mică, stropiți cu zahăr, amidon de porumb, coaja de lămâie rasă și zeamă de lămâie.

Se amestecă până când amestecul se îngroașă și cireșele se înmoaie. Transferați umplutura rezultată într-un bol și amestecați gelatina preparată (gelatina amestecată cu apă).

Acoperiți apoi vasul cu folie și lăsați-l să se răcească la temperatura camerei.

Tort de ciocolata cu crema de cheesecake si umplutura de cirese

Tort de ciocolata cu crema de cheesecake si umplutura de cirese

Tort de ciocolata cu crema de cheesecake si umplutura de cirese

Tort de ciocolata cu crema de cheesecake si umplutura de cirese

5. Glazură de ciocolată: Se încălzește smântâna (33-36%), apoi se amestecă ciocolată neagră de bună calitate cu un conținut de cacao (54-55%) și se adaugă un praf de sare.

Se amestecă, la sfârșit se amestecă untul înmuiat și se amestecă din nou până se formează o glazură netedă și strălucitoare.

Tort de ciocolata cu crema de cheesecake si umplutura de cirese

Tort de ciocolata cu crema de cheesecake si umplutura de cirese

6. Cremă de brânză: Într-un bol, bate crema de brânză cu zahăr pudră și vanilie sau extract.

Se bate până se formează o cremă netedă, în care se adaugă treptat smântâna pentru frișcă și se mixează în continuare până se formează o cremă pufoasă și frumoasă.

Tort de ciocolata cu crema de cheesecake si umplutura de cirese

Tort de ciocolata cu crema de cheesecake si umplutura de cirese

Tort de ciocolata cu crema de cheesecake si umplutura de cirese

7. Apoi scoateți ușor aluatul răcit din formă, tăiați blatul și tăiați uniform în 3 părți egale.

Tort de ciocolata cu crema de cheesecake si umplutura de cirese

Tort de ciocolata cu crema de cheesecake si umplutura de cirese

8. Asezati prima portiune de aluat pe o farfurie de servire si inmuiati cu lapte pentru a inmuia aluatul. Apoi aplica primul strat de crema, intinde-l uniform si netezeste-l.

Se acopera apoi cu a doua parte de aluat, pe care o impregnezi si cu lapte. Asezati intreaga prajitura intr-o forma de tort si cerc pentru a-si mentine forma si turnati peste glazura de ciocolata pregatita.

Tort de ciocolata cu crema de cheesecake si umplutura de cirese

9. Se acopera apoi cu a treia parte din aluat, pe care o impregnezi si cu lapte. Decorați perimetrul prăjiturii cu linguri de smântână și întindeți ușor umplutura de cireșe în centru, ceea ce va da prăjiturii un accent proaspăt fructat.

Pune prajitura la frigider pentru cel putin 4 ore sa se fixeze si lasa aromele sa se topeasca.

Tort de ciocolata cu crema de cheesecake si umplutura de cirese

 Odată așezat, scoateți tortul din frigider, desfaceți-l și îndepărtați folia de tort. Se netezește părțile laterale ale prăjiturii cu crema rămasă, întinzând-o ușor pe toată suprafața.Tort de ciocolata cu crema de cheesecake si umplutura de cirese

10 La final, stropiți ușor centrul tortului cu zahăr pudră cernut pentru un aspect perfect și elegant și serviți cu dragoste, gust deosebit și eleganță.

Tort de ciocolata cu crema de cheesecake si umplutura de cirese

Tort de ciocolata cu crema de cheesecake si umplutura de cirese

 

Pofta buna! 

 

Sursa