Torturi

Tort de ciocolată la tigaie – un desert simplu, dar deosebit de delicios!

 

 

 

 

Vă prezentăm o rețeta de tort de ciocolată la tigaie. Acesta se prepară fără bătăi de cap, din clătite de ciocolată, cu cremă fină. Obțineți un desert extrem de apetisant și aromat. Din cele mai simple ingrediente, creați un tort minunat și delicios, de te lingi pe degete. Răsfățați-vă familia dragă în zilele de weekend cu un desert special.

 

Ingrediente:

PENTRU CLĂTITE

– 4 linguri de făină

– 4 linguri de amidon

– 1 ou

– 300 g de lapte

– 250 ml de apă

– 50 g de ciocolată

– 3 linguri pudră de cacao

– sare

– zahăr după gust

– 1 lingură de ulei

PENTRU CREMĂ

– 500 ml de lapte

– 50 g de zahăr vanilat

– 40 g de amidon

 

Mod de preparare:

1. Pregătiți aluatul pentru clătite: adunați toate ingredientele într-un bol și amestecați bine. Topiți ciocolata la baia de aburi și adăugați-o în aluat. Amestecați bine.

2. Prăjiți clătitele într-o tigaie cu suprafață neaderentă, pe ambele părți, timp de 2-3 minute.

3. Pregătiți crema: turnați într-o cratiță 400 ml de lapte și aduceți-l până la fierbere.

4. Amestecați într-un vas aparte zahărul cu amidonul, apoi adăugați 100 ml de lapte rece. Amestecați bine ingredientele, până obțineți o masă omogenă. Turnați amestecul rece, cu un jet subțire, în laptele ce fierbe. Amestecați ușor și aduceți crema până la fierbere. Fierbeți crema la foc mic, amestecând încontinuu, până aceasta se îngroașă.

5. Ungeți fiecare clătită cu cremă și asamblați tortul pe un platou. Dați tortul la frigider pentru 1 oră. Decorați tortul după gust.

Poftă bună!

 

Sursa: Bucatarul