Clatite si Gogosi

Tort de clătite cu cremă de vanilie şi căpşuni

 

 

 

Ingrediente:

Clătite:

5 oua

100 g zahar

350 ml lapte de cocos

100 ml apa minerala

Sucul de la o portocala

380 g faina

50 ml ulei

1 lingurita praf de copt

Sare

Vanilie

Coaja rasa de portocala

Putin ulei pentru prajit

Crema de vanilie:

3 galbenusuri de ou

100 g zahar

3 linguri amidon

Sucul de la o portocala

400 ml lapte

1 baton de vanilie

250 g mascarpone

200 ml frisca lichida

2 linguri smântâna

Glazura:

200 g ciocolata

2 linguri Nutella

100 g unt

Am mai folosit 14 buc biscuit si 250 g căpşuni

 

Mod de preparare:

Clatitele  le-am copt în tigaia grill de 30×30 cm.

Am mixat galbenusurile cu  zaharul

Am mixat separate si albusurile cu un praf de sare.

Peste galbenusuri am adaugat sucul de portocala,laptele de cocos,apa minerala,uleiul si apoi  faina amestecata cu praful de copt.

Am încorporat usor si albusurile,apoi am adaugat vanilia si coaja de portocala.

Am lasat compozitia la frigider pentru o ora,timp în care am pregatit crema de vanilie.

Cum am spus,am copt  clatitele in tigaia grill.Mi-au iesit 7 clatite.

Pentru crema de vanilie,am pus laptele sa se încalzeasca,am  scos semintele pastaii de vanilie si le-am pus în lapte împreuna cu batonul.

Am mixat galbenusurile cu zaharul,am adaugat sucul de portocala si amidonul,apoi am pus laptele caldut,pe care l-am strecurat .

Am transferat amestecul din nou în cratita si am fiert la foc mic pâna când compozitia se  va îngrosa.

Am pus o folie alimentara direct pe crema si am lasat-o sa se raceasca.

Crema mascarpone am amestecat-o si am amestecat-o cu crema racita.

Am mixat frisca cu smântâna,apoi am încorporat-o  în crema .

Am pregatit si glazura pentru ca am pus un strat de ciocolata si în interiorul tortului.

Ciocolata rupta bucati,am pus-o pe baie de aburi împreuna cu untul si nutella.

Când totul s-a omogenizat ,am luat de pe foc si am lasat-o sa se raceasca.

Am ansamblat tortul,punând crema de vanilie si capsuni si un strat de ciocolata.

Deasupra am asezat un strat de biscuiti ,peste care am pus glazura.

Am lasat la frigider pâna ce s-au înmuiat biscuitii si s-a putut felia.

 

Poftă bună !

 

Sursa: Bucate, vorbe şi arome