Va prezint un desert delicios si racoritor de vara pentru care nu veti avea nevoie de cuptor. Se prepara foarte rapid, este delicios, racoritor, proaspat si foarte usor de facut.
Puteti sa-l pregatiti atat pentru musafiri cat si pentru zile de nastere.
Ingrediente:
- 400 gr de frisca lichida
- 15 gr de gelatina
- 3 linguri de lapte condensat
- 200 gr de piscoturi
- 500 gr iaurt
- 100 ml lapte
- 800 gr felii de ananas din conserva
Mod de preparare:
Pentru inceput trebuie sa scurgeti foarte bine sucul de ananas si pastrati-l intr-un bol.
Aveti nevoie de o tava cu pereti detasabili si cu diametru de 22 cm in care veti pune, pe rand, piscoturile insiropate in sucul de ananas. Se acopera numai fundul tavii iar pe margini se vor pune felii de ananas.
Intr-un bol mare se pune frisca si se mixeaza foarte bine pana devine ferma. Adaugati laptele condensat indulcit si amestecati bine cu un tel. Se adauga iaurtul – acesta poate fi simplu sau un iaurt cu ananas si se amesteca foarte bine.
Feliile de ananas se taie in bucati si se adauga in crema. Trebuie sa pastrati cateva felii de ananas pentru decor. Dupa ce ati pus ananasul in crema, amestecati cu o spatula.
Gelatina se hidrateaza in apa rece iar mai apoi se topeste la cuptorul cu microunde sau la bain marie. Adaugati si gelatina in compozitie, amestecati si turnati in tava.
Nivelati bine crema, decorati cu felii de ananas si puneti la frigider pentru 3-4 ore.
Pofta buna!