Torturi

Tort delicios de casă: pișcoturi, bezea și 2 creme deosebite. Un adevarat răsfăț

 

 

Tort delicios de casă: pișcoturi, bezea și 2 creme deosebite. Un adevarat răsfăț

 

Acest tort grozav este atât de simplu încât nu o să crezi. Dar chiar merită să-l încerci, nu vei petrece atât de mult timp în bucătărie.

Această prăjitură poate fi făcută cu adevărat de toată lumea și gustul său este absolut perfect.

 

Ingrediente:

  • 3 pachete de budinca de capsuni
  • 1 litru de lapte
  • 3 galbenusuri de ou
  • 1 lingura de amidon
  • 9 linguri de zahar
  • 250 g de unt
  • 100 g zahăr pudră
  • 400 g de căpșuni
  • 200 g de ciocolată
  • 420 g   piscoturi
  • frișcă

pentru blatul de bezea:

  • 6 albusuri de ou
  • 1 praf de sare
  • 300 gr zahar

 

Mod de preparare:

Toarna 200 ml lapte intr-un bol. Adauga 3 galbenusuri, 6 linguri de zahar, o lingura de amidon si 3 plicuri budinca de capsuni. Amesteca bine.

Indulceste laptele ramas cu 3 linguri de zahar si pune-l la fiert. Cand incepe sa fiarba, ia-l de pe foc si toarna in el laptele amestecat cu budinca si galbenusuri. Pune-l iarasi pe foc. Amesteca constant pana obtii o budinca groasa.

Acopera vasul cu budinca cu o folie transparenta. Lasa budinca sa se raceasca.

Bate untul moale cu 100 gr zahar pudra pana devine pufos. Adauga budinca racita in untul batut. Amesteca bine, apoi imparte crema obtinuta in doua.

Intr-o parte adauga ciocolata topita, iar in cealalta adauga capsuni tocate marunt.

Bate smantana lichida cu mixerul pana obtii o frisca ferma. Adauga 2 linguri de frisca in crema de caspuni. Cu frisca ramasa vei decora prajitura la final.

Pentru a pregati blatul de bezea, trebuie sa bati albusurile cu un praf de sare pana se formeaza spuma. Adauga apoi zaharul si amesteca cu mixerul la viteza mare, inca 5 minute.

Toarna aluatul obtinut intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Baga tava in cuptorul preincalzit la 130 grade. Coace blatul de bezea aproximativ o ora.

Dupa ce blatul s-a copt si a devenit crocant, opreste cuptorul. Lasa blatul de bezea sa se raceasca in cuptor, fara a deschide usa acestuia. Ar fi bine sa faci blatul cu o zi inainte si sa-l lasi la racit peste noapte.

Pune blatul de bezea intr-o tava de 26 x 35 cm. Adauga deasupra crema de ciocolata. Acopera crema de ciocolata cu un strat de piscoturi (usor inmuiate in lapte). Adauga crema de capsuni si un nou strat de piscoturi inmuiate in lapte. Decoreaza ultimul strat de piscoturi cu frisca.

 Pofta buna!

 

 Sursa