Ingrediente:
oua – 3 buc.
faina – 170 g
lapte -120 ml
unt – 60 g
praf de copt – 1 lingura
zahar – 150 g
lapte condensat fiert – 300 g
branza moale – 300 g
Mod de preparare:
Puneti ouale (la temperatura camerei) si zaharul intr-un bol.
Bateti cu un mixer pana cand volumul creste de 2- 3 ori.
Cerneti faina si praful de copt.
Se amesteca cu o spatula pentru a pastra cat mai multe bule de aer in aluat.
Intr-o cratita sau in cuptorul cu microunde se incalzeste laptele impreuna cu untul.
Introduceti amestecul de lapte in mai multe doze.
Aluatul va curge putin, dar asa trebuie.
Se toarna intr-o forma, aici diametrul este de 18 centimetri.
Nu ungeti partile laterale si inferioare.
Se coace la cuptor la 160 de grade timp de 40 de minute.
Nu deschideti usa in prima jumatate de ora!
Verificati pregatirea cu o frigaruie, raciti complet blatul pe un gratar.
Taiati-l in 3 blaturi identice.
Pentru crema, puneti intr-un castron lapte condensat fiert si branza moale (o puteti inlocui cu smantana groasa).
Bateti cu un mixer pana la omogenizare.
Daca acest lucru este dificil de facut, puteti adauga cateva linguri de lapte.
Crema trebuie sa aiba consistenta untului moale.
Este mai bine sa asamblati tortul intr-un inel de gatit.
Nu folositi toata crema, lasati o treime pentru decor.
Puneti tortul la frigider pentru o ora.
Nivelati tortul cu crema ramasa.
Dupa ce puneti niste lapte condensat fiert intr-o punga cu coltul taiat, trageti o spirala la suprafata sau decorati dupa dorinta.
Mutand frigaruia mai intai din centru, iar apoi de la periferie in centru, impartim prajitura in segmente.
Va deveni o imagine frumoasa.
Sau poti face un decor la discretia ta.
Se presara cu firimituri de la blatul ramas.
Pofta buna!