Torturi

Tort delicos de lamaie

 

 

 

 

Ingrediente:

blat

4 oua

– 300 gr. zahar

– 1 lamaie mare – coaja

– 150 ml. smantana de frisca

– 250 gr. faina cu agent de crestere

– 30 gr. malai

– sare

– 100 gr. unt topit

sirop

– 100 gr. zahar

– 1 lamaie mare

 

crema

– 250 gr. unt

– 250 gr. zahar pudra

– 2 lamai

decoratiuni de zahar

 

Mod de preparare:

Blatul:

Ouale, coaja de lamaie si zaharul se bat cu mixerul pana devine o crema spumoasa, apoi se adauga smantana si se bate din nou. Incorporez foarte usor faina+malaiul+un praf de sare cernute si untul topit.

Se toarna in tava unsa si se coace 35-40min la 1600C.

Dupa racire, se taie in doua sau trei si se ung foile cu siropul de lamaie (100 gr. Zahar amestecat cu zeama de lamaie)

Crema:

Se pune in robot untul moale, zaharul pudra si coaja de la 2 lamai si se amesteca bine. Se obtine o crema consistenta. Se adauga zeama de lamaie si se amesteca usor.

Se pune crema intre blaturile insiropate si se orneaza dupa preferinta.

 

Pofta buna !

 

Sursa: Retete alese pe spranceana