Ingrediente:
- Biscuiti – 500 grame (zahar)
- Smântână – 500 de grame (20-25% grăsime)
- Zahăr – 1 pahar (puteți lua mai puțin)
- Zahăr vanilat – 10 grame
- Banane – 4-5 bucăți
Mod de preparare:
Produsele pentru tort trebuie să fie de calitate excelentă. Amestecați smântâna rece cu zahărul și zahărul vanilat cu o lingură, lăsați-o să stea la frigider fără capac, apoi bateți-o pana devine o frisca pufoasă.
Puneți un strat de fursecuri pe o tava convenabilă sau o masă de patiserie. Se acopera cu un strat de frisca. Curățați banana și tăiați-o în cercuri subțiri. Aproximativ o banană medie pe strat de prăjitură.
Puneți un strat de cercuri cu banane deasupra stratului de frisca. Acoperiți partea de sus cu următorul strat de biscuiti.
Alternați straturi de fursecuri și banane până când rămâneți fără produse, ungând generos fiecare strat de fursecuri cu frisca. La final, cu o spatulă, ridicați frisca de pe părțile laterale și întindeți frumos pe straturile de prăjitură. Dam prajitura la frigider pentru cel putin 5 ore. Cel mai bine noaptea – cu cât stă mai mult, cu atât va fi mai suculent și mai fraged.
Inainte de servire scoate prajitura din frigider si decoreaza cu ciocolata rasa, nuci tocate, bomboane sau orice altceva iti place.
Serviți rece – prăjitura se topește literalmente în gură!
Pofta buna!