Ingrediente:
5 oua
250 g zahar
250 g piscoturi
500 ml frisca lichida
o cutie compot fructe tropicale
visine
2 plicuri gelatina (a cate 10 g)
4 plicuri zahar vanilat
coaja de la o portocala
150 ml apa
un praf de sare
Pentru decor:
300 ml frisca lichida
4 pliculete zahar vanilat
o capsuna
caise
nectarine
kiwi
visine
½ pliculet Tort- gelee transparent
Mod de preparare:
Mixam ouale cu zaharul , zaharul vanilat si praful de sare pana se albesc. Le punem intr-un vas pe foc mic si le lasam sa fiarba pana se ingroasa ca o smantana. Aromam cu coaja de portocala.
Dupa ce crema s-a ingrosat dam cratita deoparte si adaugam gelatina hidratata in cei 150 ml apa. Amestecam bine si cand se raceste adaugam 500 ml frisca batuta si mixam pana la omogenizare.
Punem fructele din compot la scurs intr-o strecuratoare.Cu sucul din compot vom inmuia piscoturile.Scoatem samburii visinelor si le rupem in jumatati.Le lasam si pe ele la scurs.
Intr-o forma(26 cm diametrul) cu inel detasabil asezam un rand de piscoturi inmuiate in compotul de fructe tropicale.Turnam o parte din crema, nivelam, asezam fructe tropicale si visine, acoperim cu crema apoi punem din nou un rand de piscoturi inmuiate.
Repetam operatiunea cu crema si fructe. Dam forma ½ de ora la frigider cat sa se intareasca putin crema sa putem aseza fructele .
Ornam tortul cu fructe, dupa imaginatie.
Preparam Tort gelee-ul dupa instructiunile de pe ambalj si-l turnam cu lingura deasupra fructelor. Dam tortul la frigider pentru cateva ore,de preferat peste noapte (noi l-am consumat dupa 3 ore,dar si asa a fost bun.
Scoatem tortul din frigider, indepartam inelul detasabil,il asezam pe un platou si-l ornam pe margini cu frisca batuta.
Pofta buna!
Sursa: Bunătăți din bucătăria Gicuței