Torturi

Tort extra delicios, cu crema bogata de mascarpone, un strat moale de caramel si o umplutura racoritoare de mere

 

 

Tort extra delicios, cu crema bogata de mascarpone, un strat moale de caramel si o umplutura racoritoare de mere

 

Ingrediente:

pentru blat:

  • 4 ouă
  • Un praf de sare
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 150 g zahăr
  • 180 g făină albă
  • 1 linguriță praf de copt
  • 30 g lapte
  • 15 ml ulei de floarea soarelui
  • 80 g nuci caju prăjite (sau orice alte nuci/alune)

Umplutură de mere:

  • 1,2 kg mere
  • Sucul de la 1 lămâie
  • 60 g zahăr
  • 15 g amidon de porumb

pentru cremă de caramel:

  • 100 g zahăr
  • 100 g smântână fierbinte cu 33% grăsime
  • 25 g unt

pentru cremă de mascarpone:

  • 600 g mascarpone
  • 50 g zahăr
  • 400 g smântână cu 33% grăsime

 

Mod de preparare:

Pregătiți aluatul astfel: bateți ouăle cu un praf de sare, zahărul vanilat și zahărul până obțineți o consistență spumoasă.

Se amestecă treptat făina amestecată cu praful de copt, laptele și uleiul. La final se adauga nuca macinata fin.

Turnati aluatul intr-o forma de tort cu diametrul de 24 cm, pe care ati tapetat-o ​​cu hartie de copt si coaceti in cuptorul preincalzit la 180 °C pentru aproximativ 30 de minute.

Între timp, pregătiți umplutura de mere: curățați merele de coajă, îndepărtați miezul și tăiați-le în bucăți mici. Într-un castron, amestecați-le cu suc de lămâie, zahăr și amidon de porumb.

Transferați acest amestec într-o cratiță și gătiți la foc mediu aproximativ 15 minute până când umplutura se îngroașă.

După răcire, tăiați corpul tortului în trei părți egale.

Pentru a prepara crema de mascarpone, bateti mascarpone cu zaharul pana se omogenizeaza. Adăugați treptat smântâna și bateți până obțineți o cremă tare.

Aplicați o parte din crema de mascarpone pe stratul inferior al crustei și întindeți peste ea umplutura de mere.

Acoperiți cu o farfurie medie, întindeți din nou cu smântână și umplutură. Acoperiți blatul cu un al treilea strat și întindeți crema de mascarpone rămasă pe toată prăjitura.

Păstrați tortul la frigider pentru cel puțin 4 ore.

Pentru crema de caramel procedati in felul urmator: Topiti zaharul intr-o cratita pentru a face caramelul. Aveți grijă să nu ardeți caramelul.

Cand caramelul este gata, turnam cu grija in el smantana fierbinte si adaugam untul. Se amestecă până se formează o cremă netedă.

Se acopera crema si se lasa sa se raceasca. Folosește crema de caramel răcită pentru a decora tortul.

La final, stropiți blatul tortului cu nuci tocate mărunt.

În cele din urmă, ornati tortul dupa bunul plac. Serviți și bucurați-vă de un desert incredibil de bun!

 

Pofta buna!

 

Sursa