Ingrediente:
- biscuiti lungi, pisoturi
- lapte (pentru pisoturi)
- 500 ml lapte
- 2 ouă
- 60 g unt
- 50 g făină simplă
- 250 g smantana pentru frisca
- 5 ml aroma de vanilie
- nutella
Mod de preparare:
1. Se amestecă ouăle, zahărul și esența de vanilie.
2. Adăugați făina și amestecați din nou bine.
3. Începeți să fierbeți laptele și untul la foc mic.
4. După un timp, adăugați amestecul de ouă.
5. Odată ce crema s-a îngroșat, se lasă deoparte și se lasă să se răcească.
6. Amestecați crema răcită cu frișca și amestecați bine.
7. Pregătiți o formă tapetată cu folie alimentară.
8. Întindeți puțin din cremă pe fundul vasului.
9. Urmează un strat de piscoturi pe care l-am înmuiat în lapte.
10. Întindeți din nou crema peste piscoturi.
11. Peste crema se adaugă Nutella.
12. Urmează un alt strat de piscoturi.
13. Cremă peste piscoturi și iar Nutella peste cremă.
14. Acum adăugați încă un strat de piscoturi și restul din cremă noastră deasupra.
15. Apoi pune desertul la frigider pentru minim 2 ore. După ce il scoatem, il decorăm cu Nutella și gata!
Pofta buna !