Acest tort cu piscoturi este unul ce se prepara foarte rapid pentru ca nu necesita coacere. Este o reteta foarte simpla iar rezultatul este unul minunat ce cu siguranta ii va uimi pe cei ce il vor gusta.
Ingrediente:
- 125 grame iaurt
- 200 ml smântână
- 300 grame cremă de brânză
- 100 grame zahăr
- 1 esență de vanilie
- 5 grame gelatină pudră sau foi
- fructe preferate din compot (se poate folosi un borcan mic) sau un gem acrisor, mai dens
- 150 grame zahăr pentru cremă caramel
- 50 grame unt
- 100 ml smântână pentru frișcă
- 100 grame nuci mărunțite
Mod de preparare:
Pentru a începe, pregătește crema. Înmoaie gelatina în apă rece și bate smântâna până obții o textură fermă. În alt bol, amestecă zahărul, iaurtul și crema de brânză până la dizolvarea completă a zahărului. Adaugă smântâna bătută, esența de vanilie și fructele tăiate mărunt, apoi incorporă gelatina hidratată și amestecă bine.
Pentru cremă caramel, topește zahărul până devine auriu, adaugă smântâna lichidă și untul, și lasă la foc mic până se omogenizează. Adaugă nucile și amestecă bine.
Montează tortul în straturi, alternând pișcoturi însiropate, cremă de brânză cu fructe și cremă caramel cu nuci. Acoperă și lasă la frigider pentru solidificare.
Servește tortul cu pișcoturi, fructe și cremă caramel răcoros și bucură-te de fiecare savoare divină!
Pofta buna!