Ingrediente:
pentru blat
10 bucati Albusuri de ou
240 g Zahar pudra
400 g Miez de nuca
25 g Amidoncac
pentru cremă
10 bucati Galbenusuri de ou
160 g Zahar pudra
2 linguri Cacao
1 lingurita Esenta de rom
100 ml Lapte
200 g Unt
pentru decor
20 g Miez de nuca macinat
20 g Ciocolata neagra
3 buc. Biscuiti
Mod de preparare:
Preparati blatul: puneti intr-un bol albusurile, adaugati zaharul pudra si mixati pana obtineti o bezea tare si lucioasa. Apoi adaugati amidonul si amestecati cu un tel.
Adaugati nuca tocata mascat si amestecati usor cu spatula. Turnati amestecul obtinut intr-o tava cu dimensiunea (40 x 50 cm) tapetata cu hartie de copt si nivelati.Coaceti blatul in cuptorul preincalzit la temperatura de 180°C, pentru 20-25 de minute.
Intre timp preparati crema: Intr-un bol puneti galbenusurile, adaugati zaharul pudra si mixati bine pana se dubleaza in volum. Adaugati treptat laptele si amestecati usor cu telul.
Puneti compozitia intr-o cratita la foc mic si fierbeti pana se ingroasa, amestecand in continuu. Luati de pe foc si lasati la racit. Adaugati treptat untul moale, pudra de cacao, esenta de rom si mixati pana obtineti o crema pufoasa si fina.
Taiati blatul racit in trei parti egale. Puneti primul blat pe un platou, ungeti cu un strat de crema, al doilea blat, acoperiti cu crema si puneti ultimul blat. Imbracati tortul in crema ramasa, presarati cu faramituri de biscuiti, presarati cu ciocolata rasa si nuca tocata. Dati la rece pentru minim 2-3 ore.
Pofta buna!