Vă prezentăm rețeta unui tort original, deosebit de delicios. Deși acesta se prepară foarte simplu, din cele mai accesibile ingrediente, obțineți un desert foarte aspectuos și apetisant. Blatul moale și fin cu cacao se combină perfect cu crema fiartă. Bucurați-i pe cei dragi cu un desert de casă delicios, ce face concurență oricărei prăjituri din comerț.
Ingrediente:
PENTRU BLAT
-200 g de unt
-500 g de făină
-1 pahar de zahăr
-0.5 linguriță bicarbonat de sodiu
-3 ouă
-2-3 linguri pudră de cacao
PENTRU CREMĂ
-1 pahar de lapte
-2 linguri de făină
-200 g de unt
-zahăr după gust
Mod de preparare:
1. Topiți untul. Cerneți făina în vasul cu unt topit. Într-un alt bol, bateți ouăle cu zahărul, bicarbonatul de sodiu și pudra de cacao.
2. Turnați amestecul obținut în vasul cu unt și făină. Amestecați bine, folosind un tel, până obțineți un aluat omogen.
3. Ungeți forma de copt cu unt și turnați în aceasta aluatul obținut. Dați forma la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 220 grade pentru 15 minute.
4. Pregătiți crema: amestecați laptele cu făina, untul și zahărul. Puneți vasul pe foc și fierbeți la foc mic, amestecând încontinuu, până crema se va îngroșa.
5. Tăiați pandișpanul de-a lungul în 2-3 blaturi egale. Ungeți-le cu cremă și asamblați tortul. La dorință, puteți acoperi tortul cu glazură de ciocolată (topiți ciocolata cu unt și amestecați bine), zahăr pudră sau nuci.
Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!
Pofta buna!
Sursa: Bucatarul