Desert

Tort minunat cu bezea, prune uscate si dulceata. O combinatie irezistibila

 

 

Delicatesă incredibilă cu prune uscate, pe care ar trebui să o prepari măcar o dată acasă. Se prepara usor

 

Ingrediente:

pentru aluat:
  • Făină – 400 g
  • miere – 150 g
  • Zahar – 80 g
  • un praf de sare
  • Unt – 80 g
  • 2 oua
  • Bicarbonat de sodiu – 8 g (1 lingurita rasa)
  pentru blat:
  • Dulceata – 200 g (am folosit de coacaze negre)
  • Nuci – 130 g
  • Prune uscate – 130 g
  • 4 albusuri
  • un praf sare
  • zahăr – 150 g
  • Amidon – 1 lingură
pentru crema:
  • 4 galbenusuri
  • Lapte – 400 ml
  • Zahăr 100 g + 10 g zahar vanilat
  • Amidon de porumb – 40 g
  • Unt – 200 g

Mod de preparare: 

Pentru blat:

Adăugați zahăr în miere și puneți pe foc. Aduceți la fierbere și adăugați sifon. Se ia de pe foc si se adauga sare si unt.

Se amestecă până la omogenizare. Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei.

Adăugați ouăle și amestecați din nou. Aici adaugam faina cernuta. Frământați aluatul moale (ar trebui să fie lipicios). Lasam aluatul sa se odihneasca in timp ce pregatim crema.

Pentru cremei:

Adăugați zahăr, amidon în gălbenușuri și amestecați cu o cantitate mică de lapte până se omogenizează. Se adauga restul de lapte si se fierbe pana se ingroasa.

Adăugați zahăr vanilat. Puteti adauga colorant alimentar pentru a inveseli culoarea (eu am adaugat colorant portocaliu. Dar nu este necesar. Lasati crema sa se raceasca.

Bateți untul și smântâna, apoi amestecați și bateți până devine cremos.

Tăiați nucile și prunele uscate. Spălăm prunele, le uscăm, le tăiem în jumătate, îndepărtăm sâmburi și apoi le tăiem în sferturi.

Batem albușurile spumă cu un praf de sare până se întăresc. Continuați să batem și adăugăm treptat zahărul (aprox. 1 lingură o dată).

Se bate până când spuma devine tare și strălucitoare iar zahărul este complet topit.

Pentru aluat:

Să pregătim aluatul pentru copt. Îl împărțim în 2 părți. Întindeți o jumătate de aluat pentru a forma o tavă pe o hartie de copt .

Se intinde peste jumatate din dulceata.  Iar deasupra punem  jumatate din albusurile bătute spuma. Întindem jumătate din prune uscate. Apăsați-le puțin în albușuri.

Se presară jumătate din nucile mărunțite. Se coace la 180 °C aproximativ 25 de minute. Coaceți a doua jumătate de aluat în același mod.

Înțepăm cu furculița din loc în loc.

Coacem în cuptorul preîncălzit până când prăjitura se rumenește frumos. Lăsăm să se răcească în cuptor cu ușa întredeschisă.

Pentru asamblare: 

Intre blaturi punem crema si bezeaua, intre ele dulceata si prunele uscate. Deasupra decoram cu un pic de crema. Puteți decora cu fondant sau după cum doriți.
Lasam la frigider cateva ore bune au o noapte si il servim a doua zi dupa ce toate aromele se intrepatrund.

 

Pofta buna!

Медівник "Берегівські чари": неймовірна смакота і краса, авторський рецепт Erika Oszuszk

Sursa