Torturi

Tort răcoritor de portocale, fără coacere, cu umplutură delicioasă de budincă de vanilie și frișcă

 

 

Tort răcoritor de portocale, fără coacere, cu umplutură delicioasă de budincă de vanilie  și frișcă

 

Ingrediente:

  • 1 kg de portocale
  • 180 g jeleu cu aromă de portocale
  • 600 ml apă
  • 500 g frisca

Umplutura:

  • 250 g unt
  • 120 g praf de budincă cu aromă de vanilie
  • 200 g zahăr
  • 1 litru de lapte

Alte:

  • 150 ml suc de portocale
  • 200 g piscoturi

 Decor:

  • frisca
  • frunze de mentă

 

Mod de preparare:

1. Tăiați portocalele rondele groase și curățați-le de coajă.

Mi-ai cerut să-ți arăt cum fac jeleu de portocale.

2. Asezati-le intr-un vas cu diametrul de 26 cm si asezati-le frumos unul langa altul.

Mi-ai cerut să-ți arăt cum fac jeleu de portocale.

3. Puneti jeleul de portocale intr-o cratita si acoperiti cu apa. Amesteca.

Mi-ai cerut să-ți arăt cum fac jeleu de portocale.

4. Dați deoparte și turnați apă peste portocalele din vas până deasupra.

Mi-ai cerut să-ți arăt cum fac jeleu de portocale.

Mi-ai cerut să-ți arăt cum fac jeleu de portocale.

5. Pune la frigider pentru 30 de minute.

6. Adauga frisca si intinde-o frumos cu o lingura.

Mi-ai cerut să-ți arăt cum fac jeleu de portocale.

7. Luați untul și amestecați-l într-un castron cu un mixer.

Mi-ai cerut să-ți arăt cum fac jeleu de portocale.

8. Puneti praful de budinca cu aroma de vanilie intr-o oala si adaugati zaharul. Se adauga si laptele si se amesteca bine.

Gatiti pana cand incepe sa clocoteasca, apoi dati deoparte. Transferați-le într-un castron mare și acoperiți cu folie alimentară.

Mi-ai cerut să-ți arăt cum fac jeleu de portocale.

Mi-ai cerut să-ți arăt cum fac jeleu de portocale.

9. Se lasa sa se raceasca si se adauga in unt de 2x. Se amestecă cu un mixer manual.

Mi-ai cerut să-ți arăt cum fac jeleu de portocale.

Mi-ai cerut să-ți arăt cum fac jeleu de portocale.

10. Întindeți umplutura cu o lingură peste frișcă până devine frumoasă și netedă.

Mi-ai cerut să-ți arăt cum fac jeleu de portocale.

Mi-ai cerut să-ți arăt cum fac jeleu de portocale.

11. Înmuiați pandișpanul lung în sucul de portocale și puneți-le deasupra.

Tort răcoritor de portocale fără coacere, cu umplutură de cremă și frișcă

Tort răcoritor de portocale fără coacere, cu umplutură de cremă și frișcă

12. Pune la frigider pentru 3 ore. Odată ce prăjitura s-a întărit, întoarceți cu atenție tava de tort, astfel încât partea de burețel să fie în jos.

13. La final, se orneaza cu frisca si frunze de menta.

Tort răcoritor de portocale fără coacere, cu umplutură de cremă și frișcă

 

 Pofta buna!

 

 Sursă