Torturi

Tort Rafaello cu nucă de cocos, fără coacere: un desert foarte usor de realizat, plin de aroma, delicios si cu un design elegant

 

 

Desert Rafaello nucă de cocos, fără coacere: o minunăție de prăjitură!

 

Tort Raffaello un desert foarte usor de realizat, plin de aroma, delicios si cu un design elegant. Acest tort de migdale și nucă de cocos este unul dintre cele mai bune prăjituri pe care le-am făcut în ultima vreme. Este inspirat de trufele Raffaello, care sunt o combinație excelentă de cremă de lapt,  migdale, acoperită cu napolitană crocantă și nucă de cocos mărunțită.

Acest tort delicat și elegant este făcut dintr-un blat de migdale, ciocolată albă, Mascarpone si umplutură de nucă de cocos. Este acoperit cu trufe Raffaello, migdale tocate, fasii de ciocolată albă și nucă de cocos mărunțită. Are o textură excelentă și o aromă uimitoare, nu prea dulce, nu prea uscată. Este insiropat cu lapte de cocos condensat. Tortul are o aromă delicată de migdale și nucă de cocos și este greu să nu te îndrăgostești de ea de la prima mușcătură. Încercați-l, eu sunt sigur că va fi o placere pentru intreaga familie.

 

Ingrediente:

Pentru blat

  • 6 oua mari. la temperatura camerei
  • putina sare
  • 250 g zahar
  • 150 g migdale
  • 125 g faina
  • esenta de migdale
  • 1 plic praf de copt

Pentru crema de umplut

  • 200 g ciocolata alba
  • 3 linguri lapte de cocos condensat de la conserva
  • 250 g mascarpone, la temperatura camerei
  • 500 ml smantana lichida de gatit
  • 30 g zahar pudra
  • 40 g fulgi de cocos
  • 1 esenta de cocos

Pentru asamblat si decorat

  • 240 ml lapte de cocos condensat de la conserva
  • fulgi de nuca de cocos
  • migdale tocate
  • bomboane raffaello
  • fasii de ciocolata alba

 

Mod de preparare:

  • Incinge cuptorul la 170 de grade Celsius. Pregateste tava pentru tort, unge-o cu putin unt topit la interior.
  • Separa albusurile de galbenusuri.
  • Bate spuma albusurile cu putina sare si adauga treptat zaharul. Continua sa bati pana cand acestea se intaresc si formeaza varfuri.
  • Freaca putin si galbenusurile, cu esenta de migdale, apoi toarnale usor peste galbenusuri.
  • Rasneste migalele si amesteca-le cu faina si praful de copt.
  • Pune acest mix, putin cate putin, peste oua pana cand se incorporeaza in totalitate.
  • Puneti aluatul in tava pentru copt si dati-o la cuptor pentru 40-45 de minute sau pana cand blatul este facut in interior si la exterior se bronzeaza usor.
  • Cand este gata, se scoate din cuptor si se lasa la racit in tava pentru 10-15 minute. Se scoate din tava si se lasa la racit complet inainte de umplere.
  • Intre timp facem si crema pentru umplere. Intr-un castron puneti ciocolata taiata bucati si laptele de cocos. Topiti la aburi fierbinti.
  • Intr-un castron mare bateti branza mascarpone. Adaugati ciocolata topita si amestecati.
  • In alt castron bateti smantana lichida pana cand se inatareste si formeaza varfuri. Adauga zaharul pudra si esenta de cocos.
  • Peste ciocolata si mascarpone pune smantana batuta, putin cate putin, pana cand o incorporezi integral.
  • Adauga si fulgii de cocos, amesteca, apoi acopera cu o folie de bucatarie si pastrati castronul la frigider pana cand asamblati tortul.
  • Taie blatul in 3 parti egale.
  • Pe fiecare parte pune cateva linguri la lapte de cocos condensat si intinde.
  • Pune acum si crema si intinde pe toata suprafata, inclusiv pe exterior.
  • Imbraca tortul cu fulgi de cocos, presara cateva migdale tocate desupra si orneaza cu fasii de ciocolata alba si bomboane raffaello.
  • Lasati-l la odihnit, la frigider, cca 30 de minute inainte de servire.

Pofta buna!

Reteta Desert prajitura Raffaello

 Sursă