Torturi

Tort Rococo, un deliciu pentru o ocazie speciala

 

 

Tort Rococo, pentru o ocazie speciala

 

Ingrediente:

Aluatul

-6 oua

-100g faina

-200 g zahar

-80 g pesmet

-4 linguri cacao

– 1 plic zahar vanilat

-4 linguri nuci macinate

-1/2 plic praf de copt

Crema

-250 g nuci macinate fin

-150 ml lapte

-150 g zahar pudra cu aroma de vanilie

-200 g unt

-1 lamaie

Pentru decor

-300 ml lapte dulce pasteurizat

-1 plic praf crema cu gust de lamaie

-2 linguri zahar pudra

-cubulete coaja de lamaie confiata

 

Mod de preparare:

Pentru aluat , mixezi galbenusurile cu zaharul, pana se albesc. Bati albusurile spuma tare cu zaharul vanilat. In spuma obtinuta , adaugi treptat crema de galbenusuri, pesmetul, faina cernuta, cacaua cernuta, praful de copt si nucile macinate.

Dupa fiecare ingredient , amesteci usor. Imparti compozitia in trei parti   egale. Coci pe rand trei blaturi in tava cu pereti detasabili , tapetata cu hartie de copt.

Fiecare blat se coace 25 de minute la foc mediu. Pentru crema , oparesti nucile cu laptele si lasi sa se raceasca. Mixezi untul moale cu zaharul pudra si coaja rasa de lamaie.

Adaugi pasta de nuci racita  si zeama de lamaie, dupa gust. Umpli blaturile cu crema de nuci. Pentru decor pregatesti crema din plic cu lapte rece, conform instructiunilor de pe pachet.

Acoperi tortul cu crema si decorezi folosind posul. Pui cubulete de coaja de lamaie confiata si pui tortul la frigider 4 ore.

 

Pofta buna!

 

 Sursa