Ingrediente:
pentru aluat:
- 1 pahar mai mare de smântână
- 2,5 – 3 pahare de făină albă
- 1 pahar de zahăr alb
- 200 g unt moale
- 2 ouă
- 2 lingurițe de cacao pudră
- 1 plic de praf de copt
Reteta cremoasa cu doua tipuri de foi ,ti se topeste in gura la cat de cremoasa este.
pentru crema:
aproape 3 pahare smantana mai grasa
2.5 pahare zahar
Mod de preparare:
Blat:
-
- Amestecă ouăle cu smântâna, praful de copt, zahărul și untul. Omogenizează foarte bine și împarte compoziția în două.
- În prima jumătate, adaugă 1-1.5 pahare de făină, iar în a doua jumătate adaugă restul de făină și cele 2 lingurițe de cacao. Amestecă bine.
- Împarte fiecare compoziție în două și întinde-le cu sucitorul pentru a obține 4 foi. Coace-le 5-8 minute în cuptorul preîncălzit la 170 de grade Celsius.
Crema:
- Bate zahărul și smântâna cu un tel. Decupează cercuri din foile de aluat și unge fiecare blat cu crema obținută. Alternează-le.
- Pentru decor, folosește ciocolată albă topită la bain-marie.
Ciocolata este desertul preferat al multor persoane. Nu trebuie să renunți la delicioasele bomboane de ciocolată doar pentru că ții post. Poți pregăti acasă bomboane de ciocolată de post, absolut delicioase. Este surprinzător de simplu!
Pofta buna!