Torturi

Tort usor, cremos, suculent, cu siguranta cel mai indragit. Combinația de mac și vanilie este grozavă, procesul de preparare este simplu, așa că vă recomand tuturor să încercați

 

 

Tort usor, cremos, suculent, cu siguranta cel mai indragit. Combinația de mac și vanilie este grozavă, procesul de preparare este simplu, așa că vă recomand tuturor să încercați

 

Ingrediente:

200 g faina,

1 praf de copt,

150 g seminte de mac,

4 oua,

200 g unt sau margarina,

150 g zahar,

200 ml iaurt,

1 pliculet zahar vanilat.

Crema de vanilie:

600 ml lapte,

1 plic de budinca cu aroma de vanilie,

100 g zahar,

1 plic zahar vanilat,

30-50 g gris,

150 g unt sau margarina,

2 pachete de biscuiti (biscuiti tiramisu),

200 ml zeama pentru inmuierea biscuitului si

20 g de biscuiti de ciocolata.

Mod de preparare:

Într-un bol de amestecare adânc, puneți 200 g de unt sau margarină, pe care le-ați lăsat în prealabil la temperatura camerei să se înmoaie și tăiați în bucăți mai mici.

Cu o furculiță, încearcă să piurezi untul cât poți de mult pentru a-l înmuia mai mult.

Apoi adăugați 150 g de zahăr în unt, și bateți cu un mixer electric până când zahărul se topește și untul devine cremos.

Începeți să adăugați ouăle unul câte unul, care au stat anterior și la temperatura camerei.

Mai întâi se adaugă un ou, apoi se bate bine cu mixerul până se încorporează în unt și abia apoi se adaugă următorul ou.

Faceți acest lucru cu toate cele patru ouă. Se adauga 200 ml iaurt sau lapte acru la amestecul astfel batut.

Adăugați o pungă de zahăr vanilat, apoi mai amestecați puțin. Pune amestecul deoparte pentru scurt timp.

Adăugați 200 g de făină și un plic de praf de copt la 150 g de semințe de mac măcinate. Se amestecă bine ingredientele uscate pentru a se combina uniform.

În acest moment, puteți porni cuptorul să se încălzească la 180 de grade, și ungeți o tavă de copt de 25×30 cm cu o cantitate foarte mică de ulei și tapetați-o cu hârtie de copt.

Începeți să adăugați treptat ingredientele uscate amestecate în amestecul de unt și ouă.

Bateți cu mixerul la cea mai mică viteză până când ingredientele se combină treptat și obțineți un amestec uniform, omogen.

Întindeți uniform amestecul pregătit în tava pregătită și nivelați frumos suprafața. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade.

Cea mai bună modalitate de a verifica când prăjitura este coptă este cu o scobitoare (când înțepe tortul și îl scoți, iar acesta iese uscat, apoi este copt), aproximativ 20 de minute mai târziu.

Răturnați tortul copt pe un platou de servire și îndepărtați hârtia cât este încă cald.

Și apoi puneți-l înapoi în tava în care a fost copt. Prajitura poate crapa in cateva locuri de la caldura, dar asta nu este o problema, pentru ca este moale si suculenta, si va fi acoperita suplimentar cu crema de vanilie.

Înțepați în mai multe locuri cu o furculiță.

Cât este cald, turnați peste suc rece de portocale sau orice suc la alegere, iar dacă doriți, îl puteți acoperi cu lapte sau ciocolată.

Toarnă uniform peste crustă ce alegi (aproximativ 100 ml) atât cât trebuie să se înmoaie pentru a deveni suculent.

Prepararea cremei de vanilie:

Intr-o craticioara se pun aproximativ 200 ml lapte (se scot 600 ml din delicios), se adauga 100 g zahar, un plic zahar vanilat, un plic budinca cu aroma de vanilie si 150 g unt sau margarina taiate in bucatele mai mici.

Porniți aragazul să se încălzească la foc mic și amestecați treptat până când zahărul, untul și budinca se topesc. Când ingredientele s-au topit și cocoloașele s-au rupt, se adaugă restul de lapte și se ridică puțin focul ca să poată fierbe.

Când încep să apară primele bule, adăugați aproximativ 30 g de gris la crema caldă de vanilie și amestecați constant.

Reduceți temperatura până când grisul este gătit și amestecul se îngroașă, așa cum ați găti în mod normal budinca. Ai grijă să nu te arzi.

După aproximativ cinci minute, grisul va fi gătit și imediat, cât este încă fierbinte, direct de pe aragaz, se toarnă peste crusta coaptă.

Începeți imediat să stratificați biscuiții sau alți biscuiți la alegere peste umplutura fierbinte și apăsați-i ușor în cremă.

Partea finală:

Topiți 200 g de ciocolată ruptă cubulețe cu 4 linguri de ulei la foc mic, iar între timp, turnați puțin suc sau lapte peste fiecare prăjitură, astfel încât să se înmoaie și pe partea de sus (dacă vă este mai ușor, puteți scufunda fiecare fursec în lichid puțin înainte de a le stivui).

Turnați glazura fierbinte uniform peste fursecuri și neteziți-o. Pentru decor, puteți folosi căpșuni congelate, zmeură sau orice la alegere.

Răciți bine prăjitura înainte de servire.

 

Pofta buna!

 

 Sursa