Placinte si Rulade

Tort vegan cu avocado si caju. Un deliciu dietetic, usor de facut, aspectuos si un gust pe masura

 

 

Tort vegan cu avocado si caju. Un deliciu dietetic, usor de facut, aspectuos si un gust pe masura

 

Ingrediente:

Pentru blat:

300 g seminte de floarea soarelui crude

2 linguri cacao

2 linguri pline miere

5 linguri mix de tarate – ovaz, grau si psylium

1 lingurita esenta naturala de vanilie

Pentru crema:

2 fructe de avocado foarte bine coapte

200 g caju

2 limete

4 linguri miere

100 g unt de cocos

 

Mod de preparare:

Caju si semintele de floarea soarelui se lasa la inmuiat in apa rece, peste noapte. A doua zi se strecoara bine.

In robotul de bucatarie se pun semintele de floarea soarelui, mierea, esenta de vanilie si cacaua si se mixeaza bine pana obtii o compozitie omogena.

Rastoarna aluatul intr-un bol, adauga mixul de tarate, omogenzeaza si da la frigider pentru 10 minute ca sa se umfle taratea.

Intre timp faci crema. Speli robotul. Adaugi fructele de avocado curatate si taiate cubulete, caju, mierea, zeama de la cele 2 limete plus untul de cocos topit.

Omogenizeaza totul bine pana obtii o crema fina si delicioasa. Mierea se aduga dupa gust. Da la frigider pentru 15 minute.

Se ia o tava rotunda cu diametrul de 18 cm, cu pereti detasabili. Se da „fundul” deoparte si se foloseste doar peretele detasabil.

Se ia un fund de bucatarie patrat, se pune hartie de copt  deasupra, hartia se unge cu ulei, se unge si tava rotunda cu ulei si se pune deasupra hartii de copt.

Fundul se tapeteaza cu blatul de seminte de floarea soarelui si se preseaza cu mana si apoi cu lingura, se niveleaza frumos.

Se da 10 minute la frigider. Dupa aceasta perioada se toarna crema, se adauga bucati de avocado, si chiar bucati de blat, se niveleaza frumos crema si se lasa la frigider pentru 2 ore la cea mai mare temperatura.

Cand crema s-a intarit, se trece un cutit de-a lungul formei pentru a  se desprinde tortul de forma, se scoate peretele detasabil, se da la o parte hartia de copt, iar tortul se transfera pe un platou.

Se decoreaza cu blat sfaramat si avocado taiat felii.

Se pastreaza la frigider.

 

Pofta buna! 

Slices of avocado float topped with slices of avocado and crushed graham crackers in serving plates.

 Sursa