Vă prezentăm o rețetă delicioasă de chifteluțe la cuptor cu sos de cașcaval. Această rețetă este foarte ușor de preparat din ingrediente pe care le aveți la îndemână. Chifteluțele de pui sunt gustoase, sănătoase și arătoase, ideale pentru mesele festive. În compania sosului de cașcaval, vor deveni delicate și foarte apetisante.
Ingrediente:
400 g | Carne tocată de pui |
1 bucată | Ceapă |
1 bucată | Ou |
200 ml | Smântână |
150 g | Cașcaval |
1 bucată | Cățel de usturoi |
1/2 linguriță | Sare |
1/2 linguriță | Piper negru măcinat |
1/2 linguriță | Curcuma |
1 lingură | Pătrunjel |
40 g | Pesmet |
30 ml | Ulei rafinat |
Mod de preparare:
- Puneți carnea tocată într-un bol, adăugați ceapa tocată mărunt, oul, condimentați cu sare, piper și curcuma. Amestecați bine toată compoziția și formați biluțe. Treceți fiecare biluță de carne prin pesmet și le prăjiți în ulei încins până se rumenesc ușor.
- Scoateți chifteluțele pe șervețele de hârtie, iar în tigaia cu grăsimea de la chifteluțe, adăugați smântâna dulce și usturoiul pisat, amestecați și luați de pe foc.
- Aranjați chifteluțele într-o tavă (diametrul 24 cm) unsă cu ulei, turnați sosul peste ele și presărați cu cașcaval ras și pătrunjel tocat. Coaceți la cuptorul preîncălzit la temperatura de 200°C, pentru 15- 20 de minute.
- Savurați cu plăcere!
Pofta buna!
Sursa: savuros.info