Ingrediente:
Umplutură:
3 ouă,
100 ml ulei,
100 ml iaurt lichid,
400 g brânză de vaci,
150 g brânză feta,
1/2 linguriță sare sau după gust,
1 linguriță praf de copt (5 g).
200 ml apă spumante,
100 ml ulei și
1 linguriță praf de copt (5 g).
500 g foi subtiri de placinta
Mod de preparare:
Intr-un castron adanc batem 3 oua cu mana si adaugam cate 100 ml ulei si iaurt, branza si sare dupa gust, apoi amestecam totul bine cu o furculita.
Când totul este neted, adăugați o linguriță mică de praf de copt.
Pentru topping, amestecați apa spumante și uleiul într-un pahar, adăugați o linguriță mică de praf de copt și lăsați deoparte. Deschideți o crustă și întindeți toppingul deasupra.
Îndoiți-o pe lungime, apoi întindeți o parte din umplutură și rulați într-o rolă subțire.
Repetați procedura cu crustele rămase, și aranjați rulourile pe o tavă de copt tapetată cu hârtie sau unsă cu ulei.
Ungeți blaturile cu ulei și lăsați-le să stea 10 minute în timp ce cuptorul se încălzește la 220 de grade. Puteți presăra semințe deasupra, dacă doriți. Coaceți aproximativ 35 de minute sau până când se rumenesc.
Pofta buna!