Inainte de a incepe acest articol, as dori sa va adresez o intrebare simpla- stiti ce este gelatina?
Iata ce trebuie sa stiti: gelatina este compusa, in mare parte, din aminoacizi glicinici si prolina, pe care multi oameni nu le consuma in cantitate adecvata, deoarece este gasita in oase, tesuturi fibroase si organe de animale. Acesti aminoacizi sunt necesari, nu numai pentru o regenerare normala a pielii, a parului si a unghiilor, ci si pentru buna functionare a sistemului imunitar. Glicina reprezinta aproximativ 1/3 din aminoacizii din pulberea gelatinei. Aceasta este un bun antiinflamator si ajuta la vindecarea ranilor si la imbunatatirea somnului.
De ce bolnavii primesc gelatina in spital?
Raspunsul este acela ca, gelatina este considerata un „lichid curat”, la fel ca si apa, sucul si ceaiul. Este unul dintre cele mai simple alimente pentru organism, deoarece se digera cu usurinta, astfel incat, gelatina este o sursa buna de calorii, usor de digerat. De asemenea, gelatina imbunatateste sanatatea intestinului si digestia, crescand secretia gastrica si restabilind textura mucoasei stomacale. Gelatina absoarbe apa si ajuta la mentinerea fluidului in tractul digestiv, prin promovarea tranzitului intestinal.
Beneficiile gelatinei
- Gelatina este bogata in proteine – 6 gr de proteine intr-o singura lingura! Aceasta este o buna metoda de a adauga proteina dietei dumneavoastra.
- Trateaza alergiile – va puteti vindeca de alergii prin simplul consum de gelatina.
- Gelatina intareste oasele si cartilajele.
- Gelatina imbunatateste digestia.
- Gelatina ajuta organismul sa elimine toxine – glicerina din gelatina ajuta la eliminarea toxinelor.
- Gelatina contine keratina si astfel imbunatateste aspectul pielii, parului si al unghiilor.
- Glicerina are proprietati antiinflamatorii si astfel grabeste procesul de vindecare al ranilor.
- Gelatina ajuta la pierderea in greutate.
- Imbunatateste elasticitatea pielii.
- Gelatina ne ajuta sa dormim linistiti.
Reteta delicioasa de jeleu, preparata acasa
Ingrediente:
- 3 linguri gelatina fara aroma
- 1 ceasca ceai verde
- 1 ceasca suc de struguri sau capsune proaspete
- 1 ceasca suc de portocale proaspat
- Miere sau stevie
Mos de preparare:
Preparati ceaiul verde si adaugati miere sau stevie. Adaugati apoi gelatina si amestecati pana cand se dizolva. Dati la o parte de pe foc.
Adaugati apoi sucul si amestecati bine. Puneti preparatul intr-un recipient si depozitati la frigider pentru 3 ore.
Jeleul delicios este gata! Savurati!
Sursa: Pentru Suflet