Tuburi crocante cu umplutură suculentă. Dacă îndoiți toate tuburile și le umpleți cu cremă, veți obține o prăjitură delicată și moale.
Ingrediente:
- făină – 400 g;
- smântână – 200 g;
- unt sau margarină – 200 g;
- zahăr vanilat – 10 g;
- praf de copt – 2 linguri;
- amidon – 1-1,5 linguri;
- zahăr – 150 g;
- cireșe fără sâmburi – 500-600 g;
- zahăr pentru tuburi – 70 g.
Mod de preparare:
Se acopera ciresele cu 150 g zahar si se lasa 10 minute, apoi se scurge printr-o sita. Puteți lua conserva de cireșe în suc propriu și le strecurați din suc printr-o sită.
Topim untul si amestecam cu smantana, vanilia si praful de copt. Cernem faina si o adaugam in aluat in portii, framantam bine masa si o amestecam cu mainile. Punem aluatul intr-o punga si il dam la frigider pentru 40 de minute.
Amestecați cireșele cu amidon.
Împărțiți aluatul în 4 părți, stropiți suprafața de lucru cu făină și întindeți stratul, tăiați-l în 4 părți. Întindem cireșea, transformăm aluatul într-un rulou, ciupim marginile. Înmuiați tuburile în zahăr din toate părțile.
Acoperiți tava cu hartie de copt și întindeți tuburile umplute cu cirese pe ea.
Coaceți fursecurile umplute într-un cuptor preîncălzit la 180 de grade timp de 20 de minute.
Pofta buna!