Vă prezentăm o rețetă delicioasă din bucătăria chinezească – turte cu carne, care sunt deosebit de suculente și gustoase. Turtele chinezești se prepară foarte ușor, sunt consistente și hrănitoare, au aluatul foarte fin și umplutura suculentă, aromată și ușor picantă. Bucurați-i pe cei dragi cu o cină în cele mai bune tradiții asiatice.
Ingrediente:
pentru aluat
– 240 ml de apă caldă
– 400 g de făină
pentru umplutură
– 800 g de carne tocată
– 4 căței de usturoi
– ceapă verde
– 2 linguri ulei de măsline
– 4 linguri sos de soia
– 1 lingură de ghimbir proaspăt
– unt (pentru a unge turtele)
– sare
– piper negru măcinat
Mod de preparare:
1. Amestecați făina cernută cu apa caldă. Frământați aluatul.
2. Acoperiți aluatul cu folie alimentară și lăsați-l la temperatura camerei.
3. Pregătiți umplutura: amestecați carnea cu ceapa verde tocată. Dați usturoiul și ghimbirul prin răzătoarea mică. Amestecați-le cu carnea tocată.
4. Adăugați restul ingredientelor la carnea tocată și amestecați.
5. Împărțiți atât aluatul, cât și carnea tocată în 8 părți egale.
6. Fiecare porție de aluat întindeți-o într-un blat subțire, cu diametrul de 22-23 cm. Distribuiți deasupra umplutura, acoperind 3/4 din turtă.
7. Faceți o tăietură de la margine până la mijlocul turtei și acoperiți cu aluat 1/4 din umplutură.
8. Apoi întoarceți partea acoperită, astfel încât să obțineți un semicerc.
9. Puneți turta încă o dată în jumătate. Veți obține 1/4 din cerc. Lipiți marginile aluatului.
10. Prăjiți fiecare turtă într-o tigaie uscată și încinsă, pe ambele părți câte 5 minute cu capacul acoperit. Ungeți generos turtele fierbinți cu unt topit.
Poftă bună!