Când se termina pâinea din casă, bunica mereu făcea rapid niște turte din făină, apă sau lapte, orice avea la moment. Noi am modernizat un pic rețeta bunicii și am făcut niște turte cu șuncă și cașcaval. Rezultatul este unul fabulos, sunt atât de delicioase că nu te mai saturi de ele.
Ingrediente:
550 g | Făină |
150 g | Cașcaval |
100 g | Șuncă |
450 g | Iaurt (2,5%) |
1 plic | Praf de copt |
0,5 linguriță | Sare |
Mod de preparare:
- Într-un bol amestecați făina, sarea și praful de copt, apoi adăugați șunca tăiată cubulețe, cașcavalul dat prin răzătoarea și amestecați.
- Turnați iaurtul deasupra, frământați bine aluatul și lăsați-l să se odihnească timp de 15 minute.
- Împărțiți aluatul în 6 bucăți și formați din ele 6 bile. Apoi întindeți fiecare bilă în parte, să fie cam de 5 cm grosime și cu ajutorul unei furculițe înțepați turta pe toată suprafața.
- Rumeniți frumos turtele pe ambele părți într-o tigaie cu ulei încins.
- Savurați cu plăcere!
Pofta buna!